bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pro Matthewse by bylo kapitánské céčko čest. Co řekl o Marnerovi a jeho vyjednávání?

25. srpna 2019, 6:20

David Panuška

Auston Matthews je brán za jednoho z nejlepších centrů NHL a generačních talentů vůbec. Torontská čtyřiatřicítka se pár dnů před startem kempu vyjádřila ohledně případného kapitánství, které v kanadském celku dlouho nikdo nevykonával. Přišla ale i řeč na nepodepsaného parťáka Marnera či angažmá v Zürichu.

Rodák z Arizony přiznal, že by roli kapitána přijal, kdyby o to byl požádán. „Funkce kapitána je velká čest, především v Torontu,“ vypálil odhodlaně. „Znáte jména hráčů, které tuto funkci plnili. V naší tréninkové hale máme bannery všech bývalých kapitánů. Víte, co týmu přinesli, takže je podle mě obrovská čest, být kapitánem v Torontu,“ reagoval na céčko na dresu mladý útočník.

Posledním kapitánem Maple Leafs byl Dion Phaneuf, jenž byl ale v roce 2016 vyměněn do Ottawy. Od té doby má Toronto pouze asistenty. 

„Ať už to budu já, anebo někdo jiný, vyžaduje to velkou zodpovědnost,“ věděl v rozhovoru pro The Athletic stále ještě jednadvacetiletý centr Maple Leafs. „Ať už to dopadne jakkoliv, cítím se pohodlně i bez toho. Máme velkou řadu kandidátů a zkušených hráčů, kteří tuto roli již plnili. Například John Tavares,“ završil Matthews.

Zmiňovaný John Tavares vykonával roli lídra s céčkem na dresu v Islanders. Přesně pět let předtím, než podepsal dlouhodobou smlouvu s Maple Leafs. „Nemyslím si, že by bylo divné, kdybych byl kapitánem na úkor zkušeného hráče,“ odpovídal na zvídavé otázky autor více jak sta branek v NHL. „Všichni se soustředíme na jeden cíl a každý chce svým dílem přispět k úspěchu,“ pokračoval odhodlaně jeden z největších talentů současného hokeje.

Jedním z nejžhavějších témat léta v NHL je boj Toronta a Mitche Marnera. Dvaadvacetiletý útočník, který letos skončil jen šest bodů před kýženou stovkou, chce více, než může aktuálně Kyle Dubas nabídnout. Matthews ovšem věří, že se jeho kamarád a spoluhráč brzy s klubem domluví.

„Samozřejmě věřím v to nejlepší,“ načal Matthews povídání o Marnerovi. „Je velkou součástí týmu. Doufáte v to, že ho budete mít co nejdříve zpátky. Je to úžasný hráč, spoluhráč a také výborný kamarád, ale tohle není moje práce,“ dodal hráč, který pár dní po startu kempu oslaví své dvaadvacáté narozeniny.

V posledních dnech na povrch prosákla zpráva, že by Mitch Marner mohl trénovat s Zürichem. Tedy s týmem, kde Matthews strávil svůj poslední rok před draftem do NHL. Samozřejmě tedy mohl k celé situaci něco říci.

„V Zürichu jsem to miloval,“ zavzpomínal elitní centr Toronta Maple Leafs, který v sezóně 2015/16 nasbíral 46 bodů ve 36 zápasech NLA. „Je to úžasné místo pro život i hraní hokeje, ale s Mitchem jsme o tomhle nemluvili. V létě jsme společně strávili dost času, ale ani jednou se nebavili o jeho smlouvě,“ pronesl Matthews. „Když jsme se bavili naposledy, tak to bylo o našem letošním fotbalovém fantasy týmu,“ rozesmál novináře konverzací s Marnerem.

V kádru Maple Leafs je navíc jiný borec, který Marnerovi může poskytnout cenné informace ohledně celé situace. „Pokud bude chtít radu, Willie Nylander si tím prošel v minulém ročníku,“ věděl o cestě švédského šikuly spoluhráč Matthews. „Jsem si jistý, že o tomhle společně mluvili. Já podepsal dlouholetý kontrakt v polovině ročníku, takže nevím, jaké rozhovory probíhají. Jsem si ale jistý, že Kyle Dubas a jeho tým najdou způsob,“ zakončil povídání sympatický útočník, kterého server The Hockey News trochu překvapivě označil za druhého nejvlivnějšího člověka v NHL.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.