Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Česko

Extáze, pervitin či kokain u ‚Mácháče‘. Policie na hudebním festivalu objevila drogy u 65 lidí

Mácháč Fest 2019. foto: Reprofoto/Facebook: MÁCHÁČ festival (official)

Doksy (Českolipsko) - Policisté při kontrolách na festivalu elektronické taneční hudby Mácháč u Doks na Českolipsku objevili drogy u 65 lidí. Festival skončil v neděli ráno, kontroly ale budou podle mluvčí policie Ivany Balákové pokračovat.
  9:47

Na Plzeňsku začala technopárty, přijelo asi 2000 lidí. Policie řeší hlavně dopravu a drogy

„Dnes se obzvlášť zaměříme na řidiče motorových vozidel, které budeme kontrolovat především proto, abychom zjistili, zda neřídí pod vlivem alkoholu nebo drog,“ uvedla mluvčí.

‚Festival se stal svátkem drog,‘ Policie na Hip Hop Kempu zjistila 170 drogových deliktů

Festival Mácháč se konal od pátečního podvečera na pláži Klůček u Máchova jezera. Opatření policie spojená s tímto festivalem bývají každoročně nejrozsáhlejší z pravidelných kulturních akcí, které se v Libereckém kraji konají. Nasazeno bylo zhruba 240 policistů a celníků, mezi nim bylo i 40 kriminalistů. Extázi, pervitin, marihuanu nebo kokain nalezli u 65 lidí, v osmi případech šlo o trestný čin.

Mácháč Fest 2019.

„Největší množství drogy jsme zajistili u 28letého muže z Tachovska, který si sebou vezl na technoparty 16,5 tablety extáze a sedm gramů kokainu,“ uvedla Baláková. Šestadvacetiletý muž z Hodonína měl u sebe 19 kusů extáze a téměř gram kokainu.

Technoparty na Kladensku se účastní přes tisíc lidí. Policie žádné problémy nezaznamenala

Policisté řešili i jeden pokus o loupež. Zadržený byl v noci na sobotu dvaadvacetiletý cizinec, který na pláži zezadu napadl stejně starou návštěvnici festivalu, aby ji oloupil o mobilní telefon a její další osobní věci. Noc na dnešek byla podle Balákové klidná. „Nezaznamenali jsme žádné narušení veřejného pořádku,“ řekla Baláková.

Legendární Woodstock si k výročí ‚nadělil‘ konec. Festival se dlouho potýkal s problémy

Při silničních kontrolách do dnešního rána policisté zastavili dva řidiče pod vlivem drog a pět řidičů pod vlivem alkoholu, z toho jeden měl v sobě 3,22 promile alkoholu. Odhalili i jednoho muže bez řidičského oprávnění. „Přestupku se dopustil třiatřicetiletý muž, který řídil vozidlo, ačkoliv nevlastní řidičský průkaz a nikdy nechodil do autoškoly,“ dodala Baláková.

Autor:

PAMÁTKY TÁBOR, s.r.o.
Přípravář staveb/rozpočtář

PAMÁTKY TÁBOR, s.r.o.
Jihočeský kraj
nabízený plat: 40 000 - 50 000 Kč