Fedor Gál o Češích, nedostatku soucitu, demenci a primitivním nacionalismu

25. 08. 2019 13:37:37
Václav Klaus je dle pana Gála jeden z hlavních architektů primitivního českého nacionalismu a jeho syna nemůže ani číst. Cítí signály 30.let minulého století a ohrožení svobody. Občané myslí příliš často na sebe a chce se mu řvát.

Mě se nechce řvát po poslechu pana Gála a jeho kázání v Prosotru X, protože jsem si již zvykl, že pro význačné intelektuály jeho typu jsou obyčejní lidé většinou asi jen sobci s nedostatkem soucitu a laskavosti, ale chce se mi o tom psát.

Naše generace by do toho těm mladým, kteří nastupujou do první linie, neměla moc kecat, burcoval pan Gál se zaťatou pěstí. Jestli myslí tu za klima stávkující mládež, místo, aby se vzdělávali ve škole nevím, ale řekl toho více...

Pan sociolog, bývalý politik a publicista Fedor Gál (20.3.1945) byl hostem v Prostoru X, kde promluvil o minulosti a jak vidí současnost. Pan Gál promluvil i o svém traumatu z holokaustu, které má v podvědomí. "Mám takový pocit, že ve vzduchu visí signály, které trochu připomínají 30. léta minulého století." "Vidím je v rétorice některých politiků a resentimentech na pitomej primitivní nacionalismus." "Vidím je v těch animozitách mezi lidmi." "Až příliš často potkávám lidi, kteří myslí pouze na sebe." "Myslí přes peněženku a plný talíř." "Jsem kritickej intelektuál."

Kritický intelektuál pan Gál na svém blogu píše o bílých heterosexuálních vlastencích, a co jsou pro ně ta škaredá slova, jako europeizmus, feminizmus, multikulturalizmus, ekologizmus a genderizmus, a že tito lidé mají jakýsi tik v očích a ve tvářích a jak si to prý s nimi rozdat, ptá se. "Nezbývá, než je porazit ve volbách." "Václava Klause mladšího, Tomia Okamuru, komunisty." "Nenechme se převálcovat ve vlastním domě."

Tak si pane Gále říkám, jestli to nebudou právě ti voliči pana Klause a Okamury, kteří se nechtějí nechat převálcovat ve vlastní zemi, jako se nechali například převálcovat v Německu a zdaleka ne pouze tam. A zrovna v tom Německu jsou tak moc soucitní a nesobečtí, jak by jste si přál, aby byli lidé u nás. Děkuji, nechci a jsem rád, že mluvíte o volbách, protože já věřím ve vítězství obyčejných lidí se zdravým rozumem a nikoliv lidí jako vy a celé té intelektuální a umělecké party a to slovo parta si dovolím použít, protože vy jste jej užil v sovislosti s IVK a pana Klause považujete za architekta primitivního nacionalismu.

Za mě jsou lidé jako pan Fedor Gál architekti toho multikulturního, soucitného, laskavého a obohaceného světa, ve kterém žít ale nikdy nechci, protože realita je naopak krutá a netolerantní k původním obyvatelům.

Klidně budu tedy dále primitivním člověkem, ale musím přiznat, že mě to kádrování lidí těmi intelektuálními elitami už trochu vadí, ale věřím a těším se, že vám to všem těm lepším lidem, my, ti obyčejní občané u voleb vrátíme i s úroky. Všechny ty roky toho vašeho věčného ponižování nás.

Panu Gálovi se zdá, že tolik hulvátství a vulgarit ve veřejném prostoru jako dnes za posledních třicet let nebylo a pana Václava Klause mladšího, nebo pana Okamuru nemůže ani číst. "Ten styl je hroznej." "Ten styl je vulgární, hulvátskej a primitivní." "Vezou se na vlnách většinového očekávání, tužeb, potřeb a preferencí." "Ten primitivní nacionalismus a takový povrchní populismus, to je ohrožení sobody." Takže voliči pana Klause, či Okamury asi tedy ohrožují svobodu v naší zemi.

"Když někdo říká, že liberální demokracie je zhoubná ideologie, tak je to pro mě omezení svobody." Musím být tedy asi hrozný nenávistník ke svobodě a demokracii, když si to myslím také. A není svoboda a demokracie i o tom, že si to prostě myslet, psát a říkat mohu? Nebo si snad pane Gále musí všichni myslet, psát a říkat pouze to, co vy a celá ta vaše moralizující a poučující intelektuální šlechta? Co je tak špatného na tom, že tito politici chtějí jen plnit to, co lidem slíbili, proč je lidé zvolili a plní tedy jejich touhy a preference? Oni jsou lepší ti politici, kteří slibují a sliby neplní? Holt nejsem moudrý filozof jako vy.

V pořadu zazněla i slova o stařecké demenci a pan Gál na popud moderátora v zápětí promluvil o panu prezidentu Zemanovi. "Miloš Zeman měl být dědečkem na své chalupě, milým, přátelským, laskavým, soucitným a bylo by to dobře pro nás pro všechny." Pan filozof opět stejně jako vždy a všichni z těchto lidí ví nejlépe, co je dobře pro všechny. Voliči pana Zemana jsou asi tedy nikdo. Ti nikdo, ta voličská většina, která pana prezidenta opětovně a demokraticky zvolila. Mě tato filozofie jediné pravdy a jediných správných voličů přijde odporná pane Gále. Pan Gál ještě vychválil slovenskou prezidentku Čaputovou, ze které jde prý klid, důstojnost a šarm.

No, já být Slovákem, tak až tak klidný a spokojený nejsem, když si paní Čaputová přeje, aby byl hlas Německa v Evropě slyšet hlasitěji. Já naopak myslím, že už toho německého hlasu bylo dost a určitě mi není Německo inspirací. Za mě je Německo děs a nenapravitelná hrůza ze které by si nikdo normální příklad brát neměl. Ale pro ty liberální demokraty a moudrokárce je asi ideální. O to více jsem rád za našeho pana prezidenta Zemana.

Pan Gál dále vychválil neziskové organizace a pochlubil se, jaký přátelský a solidární duch bez náznaku agrese byl na demonstracích na Staroměstském náměstí i na Letné. No, já když viděl, co za cedule měli někteří a jak se vyjadřovali např. o panu prezidentovi, tak si to úplně nemyslím, ale já tam nebyl, takže samozřejmě věřím panu Gálovi, že tam byli asi všichni "svatí". Tábor migrantů na Lesbos označil za koncentrační, lidé málo pomáhají a k migrantům máme nedostatek soucitu a laskavosti.

Možná je to tím pane Gále, že například já cítím především a v první řadě soucit a laskavost ke svým vlastním občanům, takže mi jsou vaše západní a liberální hodnoty skutečně vzdálené, protože v některých zemích se již původní obyvatelé musí přizpůsobovat novým kulturám a hodnotám a to bych naší zemi nikdy, nikdy, nepřál. Pan Gál se obracel v pořadu na Boha, aby se do funkce prezidenta naší země nevrátil pan Václav Klaus. Lidé jsou prostě rozdílní pane filozofe. Já se například modlím za pravý opak, protože pro mě je pan Václav Klaus naopak tím největším naším vlastencem.

Podle pana Gála je Česká republika bárkou na rozbouřeném moři, tím mořem je svět, který je prý jeden pro všechny.

Přál bych si pane Fedore Gále, aby po příštích svobodných a demokratických volbách tu naší bárku v tom rozbouřeném moři, jak říkáte, kormidlovali a veleli lidé, pro které bude jejich posádka i jejich rodinou, se společnou historií, kulturou i hodnotami.

Neboli, aby zvítězili lidé, kteří mají svou zemi rádi, záleží jim na ní a na prvním místě pomáhají a bojují za své spoluobčany.

Přál bych si, aby zvítězila suveréní, hrdá a sebevědomá Česká republika.

Zdroje: FB Fedor Gál...blog: Úvod do slovníku bílých, heterosexuálních vlastenců....DVTV: Zeman ztrácí bez nepřátel půdu pod nohama.......Reflex: Gál: Zažil jsem holokaust a zlo. A teď cítím znovu ohrožení.

Autor: Patrik Juda | neděle 25.8.2019 13:37 | karma článku: 43.62 | přečteno: 2850x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Olga Medová

Útřivé

Nevstoupíš dvakrát do stejné... lavice. Lavice Dejvice, rýmovačka...Budova Fakulty architektury od Aleny Šrámkové. Plně obsazené řady. Přednášející za katedrou. Prezentace s fotografiemi.

18.3.2024 v 23:55 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 23 | Diskuse

Pavel Nitka

Jaký to je milý dědeček aneb Stářím moudrost nezískáš...

Vždyť určitě celý život pracoval, staral se o své blízké, jedl jen kvalitní potraviny a nikdy na veřejnosti nemluvil sprostě. Dokonce i mouchám vyrobil ve své dílně krmítko...

18.3.2024 v 19:20 | Karma článku: 8.09 | Přečteno: 198 | Diskuse

Ján Chomík

U kaderníka

Márne sa snažím spomenúť si, kedy som bol prvýkrát u kaderníka. Je to však pravdepodobne jedna z tých spomienok, ktorú moja pamäť už definitívne pochovala.

18.3.2024 v 18:37 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 77 | Diskuse

Josef Ulman

Ja ně prarassijskij...!

Včera jsem na jednom fóru dostal tip na video nechvalně proslulého Petra Hájka, ve kterém dělá rozhovor s Jindřichem Rajchlem.

18.3.2024 v 10:10 | Karma článku: 20.88 | Přečteno: 513 | Diskuse

Michal Merhaut

František Dvořák – archeologií proti nacistům

Do dveří kolínského muzea vešlo několik mužů, jeden po druhém, s potřebným časovým rozestupem. Hlavní bylo, ničím na sebe nepoutat pozornost okolí. Byl letní podvečer roku 1941.

18.3.2024 v 8:12 | Karma článku: 16.07 | Přečteno: 223 | Diskuse
Počet článků 233 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2743

Samotář a cestovatel

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Konec nadvlády programátorů. Pozic ubývá, na jednu se hlásí stále víc lidí

Premium Ochota firem splnit uchazečům skoro jakýkoli požadavek a velmi nízká konkurence. Tak by se ještě nedávno dala definovat...