25. srpna 2019 • 15:15

Hvězda NFL, která si vzala Češku: šokující konec kariéry ve 29 letech!

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak tohle je šok! Americký quarterback Andrew Luck, jedna z největších hvězd NFL, v sobotu večer oznámil ukončení kariéry, v pouhých 29 letech. Muž, který si letos na jaře vzal za manželku bývalou českou gymnastku Nicole Pechancovou, s níž čeká dítě, potvrdil odchod poté, co se zpráva rozšířila během přípravného zápasu Indianapolis Colts s Chicagem.



„Andrew, řekni, že to není pravda!“

Zoufalý text držela fanynka nad hlavou během zápasu Indianapolis s Chicagem. Colts měli se svým quarterbackem Andrew Luckem jít k Super Bowlu. Jenže hvězdný hráč už nemohl dál snášet své dlouhodobé zdravotní problémy, které ho trápily od jeho vážného zranění ramene v roce 2015.

Luck patřil k nejlepším quarterbackům nové generace. Zprávu o konci jeho sportovní dráhy však zveřejnila ESPN, kde jeho manželka Nicole pracuje jako producentka, během sobotního večerního zápasu s Chicagem. Televizní kamery v tu chvíli zabraly Lucka u sidelajny v rozhovoru se spoluhráči.

Statistiky Andrew Lucka v NFL

Naházených yardů: 23 671

Touchdownů: 171

Účastí v Pro Bowlu: 4

Ceny: Comeback roku (2018)

Vyšlo najevo, že Luck, který měl během tréninkového kempu problémy s loktem a ramenem, řešil svou situaci poslední týden. Jednání s majitelem Jimem Irsayem a trenérem Frankem Reichem vyústily v plánování nedělní tiskovky, kde měl Luck své úmysly oznámit. Nakonec se ke všemu vyjádřil po zápase s Chicagem, kde potvrdil, že s americkým fotbalem končí.

Jediná cesta ven

„Není to jednoduché rozhodnutí. Upřímně, je to nejtěžší rozhodnutí mého života. Ale pro mě je to správné rozhodnutí,“ uvedl Luck. „Polední čtyři roky jsem byl v cyklu zranění, bolesti, rehabilitace, zranění, bolesti, rehabilitace a trvalo to pořád, jak v sezoně, tak v přípravném období, cítil jsem se v tom uvízlý. Viděl jsem jedinou cestu ven, už dál nehrát fotbal.“

Andrew, řekni, že to není pravda! Fanynka nemůže uvěřit, že Andrew Luck končí kariéru...
Andrew, řekni, že to není pravda! Fanynka nemůže uvěřit, že Andrew Luck končí kariéru...

Prvních 6 sezon v NFL

TOUCHDOWNY

Dan Marino        196

Andrew Luck      171

Peyton Manning  167

NAHÁZENÉ YARDY

Peyton Manning  24 885

Dan Marino        23 856

Andrew Luck      23 671

Luckovo oznámení nechalo NFL v šoku, protože základní sezona soutěže začíná už příští čtvrtek. A ligu najednou opustila jedna z jejích největších hvězd. Za svých bolavých sedm sezon se Luck dostal čtyřikrát do Pro Bowlu.

Vloni se po dlouhých potížích s ramenem vrátil ve skvělé formě a nebýt unikátní sezony Patricka Mahomese, mohl získat i cenu MVP pro nejužitečnějšího hráče. Během svých prvních aktivních sezon měl čísla na úrovni legendárních quarterbacků historie Dana Marina nebo Peytona Manninga.

V osobním životě se přitom Luckovi daří. Na jaře si v Praze vzal svou univerzitní lásku Nicole Pechancovou, bývalou českou reprezentantku ve sportovní gymnastice, která mu byla velkou oporou v období operace a rehabilitace zraněného ramene. V červnu pár oznámil, že čeká narození dítěte. Pokračování plnění sportovních snů ale už Luckovi život nedopřál.

„Nemohl jsem žít život tak, jak jsem ho chtěl žít,“ vysvětlil Luck. „Byla mi odebrána radost z téhle hry. Po roce 2016, když jsem hrál s bolestí, nemohl jsem pravidelně trénovat. Uvědomil jsem si, že po téhle cestě už nechci jít.“

Luck si během kariéry vydělal 97 milionů dolarů (přes 2 miliardy korun).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud