Asi jsme až moc chtěli a nechali moc sil v první půlce, hodnotí promarněné šance na OH český čtyřkajak

Členové elitního českého čtyřkajaku Jakub Špicar, Lukáš Nepraš, Daniel Havel a Jakub Zavřel dlouho v cílovém prostoru vstřebávali obrovské zklamání. Na nově olympijské pětistovce měli na mistrovství světa jedinou šanci zajistit Česku místo na OH 2020 v Tokiu a nevyužili ji. Ve finále skončili devátí s odstupem 31 setin na postupové sedmé místo. Na rozdíl od semifinále, kde vybojovali postup v závěru, tentokrát tak silnou koncovku neměli.

Szeged (Maďarsko) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čtyřkajak (zprava) Jakub Špicar, Lukáš Nepraš, Daniel Havel a Jakub Zavřel

Čtyřkajak (zprava) Jakub Špicar, Lukáš Nepraš, Daniel Havel a Jakub Zavřel | Zdroj: ASC Dukla - Ivana Roháčková

„Přijde mi, že první polovinu jsme na sebe měli docela dobrou. Asi jsme až moc chtěli a nechali moc sil v té první půlce, které nám pak chyběly v závěru. Kde normálně vyjíždíme, tak jsme zůstali, kde jsme byli,“ popisoval průběh závodu Havel, který byl na olympijských hrách v Londýně 2012 a Riu 2016 členem bronzových českých čtyřkajaků na kilometru.

Deblkajaku jsem čtvrté místo předpovídal, říká Šlouf. S oslavami postupu do Tokia raději počkal

Číst článek

Mistrovství světa potvrdilo, že na poloviční distanci bude boj o olympiádu mnohem náročnější. Trochu odskočení byli jen vítězní Němci a druzí Španělé. Sedm posádek od bronzových Slováků po deváté Čechy se vešlo do 63 setin sekundy.

„Jízda to asi nebyla úplně pokažená. Bohužel byl těsný dojezd, nevyšlo to,“ litoval Havel.

Na olympijských hrách v Tokiu pojede o medaile deset čtyřkajaků. Musejí být ale zastoupeny alespoň čtyři kontinenty, pokud se jejich posádky dostanou alespoň do finále B. Ze šampionátu v Szegedu tak postoupilo sedm evropských posádek a Australané, Japonci a Kanaďané.

„Je smutné, že jsme byli devátí a lodě jako Austrálie nebo Kanada, které byly v malém finále, už měly před startem jisté místo. V tom je mi to hrozně líto, ale holt je ten systém tak nastavený,“ dodal Havel.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme