Reklama:
Skladem opět všechny příchutě!
100 % Whey Protein v akci 1+1
Náš nejprodávanější protein. Více zde.

Deset profesionálů ve špičkových formách v přípravě na letošní Olympii!

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti

Jak se letošní Olympia Fitness & Performance Weekend Joea Weidera blíží, začíná se zvolna zapomínat na to, že se nejdůležitější soutěže celé události, kterou je odnepaměti Mr. Olympia, nezúčastní některé hvězdy, včetně obhájce loňského vítězství Shawna Rhodena. Olympie totiž i tak, anebo možná právě proto bude mít pořádný náboj! Vzpomenete si, kdy se naposledy jako o kandidátech na vítězství z Mr. Olympia hovořilo nejméně o třech borcích? My ne.

Tentokrát se však někteří kloní k tomu, že by se na soutěži mohl senzačně krátce před padesátými narozeninami k titulu probojovat Dexter Jackson, jiní věří, že přichází éra Brandona Curryho, a další naopak očekávají, že svou šanci na úspěch nepromarní brutální Roelly Winklaar. Zkrátka je se na co těšit, vždyť na Mr. Olympia za čtyřiapadesát let zvítězilo všehovšudy čtrnáct kulturistů a je zde šance, že se letos do historie zapíše patnáctý. I proto pro Vás přípravu závodníků na letošní Olympia Weekend pečlivě sledujeme. Nezapomínáme přitom ani na profíky, kteří se v rámci nadcházející události zúčastní Olympia 212 Showdown, anebo Classic Physique Olympia. Dnes Vás necháme nahlédnout do přípravy hned deseti z nich.

Brandon Curry

Ti, kteří věří, že by na Mr. Olympia letos měl zvítězit šestatřicetiletý Brandon Curry, nejčastěji poukazují na nevídaný progres, jehož tento americký profík v posledních zhruba třech letech dosáhl. Brandonovi, který profi kartu vlastní už od absolutního vítězství na NPC USA 2008, k němu pomohla spolupráce s kuvajtskými trenéry, pod jejichž vedením se na své soutěže připravuje v síti Oxygen Gymů. V jednom z nich při kontrole formy vzniklo i následující video.

Brandon Curry 4 týdny před Mr. Olympia 2019

Steve Kuclo

Na letošním ročníku Super Bowlu kulturistiky bude otevřený nejenom boj o vítězství, ale také ten o umístění v první šestici. Poprvé do ní při neúčasti nejenom zmiňovaného Shawna Rhodena, ale také Phila Heatha či Mamdouha Elssbiaye, jistě bude chtít nahlédnout i Steve Kuclo, který je pro změnu celkovým šampiónem NPC USA z roku 2011. Steve dosud na Olympii skončil nejlépe devátý a zdá se, že letos je ten pravý rok, kdy by tento výsledek mohl vylepšit.

Steve Kuclo 3 týdny před Mr. Olympia 2019

Luke Sandoe

Steve ale zdaleka na dobrý výsledek z Olympie nebude pomýšlet sám. Jako o kandidátovi na umístění v první šestici, či dokonce pětici, se mluví také o britském kulturistovi Luku Sandoeovi. A to přesto, že Luke na Olympii ještě nikdy nezávodil a vlastně mezi profíky ještě ani nedokázal zvítězit. Jenomže přibližně 173 cm vysoký a v těchto dnech 122 kg vážící borec letos vybojoval třetí místo ze severoamerického Arnold Classic a to je výsledek, který se zkrátka počítá. Stejně jako jeho nedávné druhé místo z Wings of Strength Yamamoto Nutrition Tampa Pro, které si Sandoe připsal po souboji s již vzpomínaným legendárním Dexterem Jacksonem.

Luke Sandoe 3 týdny před Mr. Olympia 2019

Zane Watson

V další části článku se zaměříme na borce z dvěstědvanáctky. Z účastníků letošního ročníku Olympia 212 Showdown od nás dnes jako první prostor dostane Zane Watson. Kanadský profík pochází z kulturistické rodiny a už jeho otec na soutěžních pódiích pozornost poutal svou připraveností a svalovou tvrdostí. Tyto přednosti zdobí i Zana a už teď si můžete být jisti, že při svém třetím startu na Olympii bude vyrýsovaný na kost.

Zane Watson 3 týdny před Olympia 212 Showdown 2019

Fahad Zaid

Ostatně Zanovi, který ve dvěstědvanáctce představuje jednoho z nejvyšších borců, ani nic jiného nezbývá. Ve chvíli, kdy ve své kategorii kvůli vzrůstu působí občas trochu subtilně, je pro něj připravenost klíčem k dobrým výsledkům. Obzvlášť když se startovní pole letošního ročníku Olympia 212 Showdown jenom hemží zajímavými nováčky. Patří k nim třeba i Fahad Zaid ze Saúdské Arábie, který se na své soutěže připravuje pod vedením stejného trenéra jako dnes už zmiňovaný Brandon Curry.

Fahad Zaid 3 týdny před Olympia 212 Showdown 2019

John Jewett

Další nadějnou novou tváří na pódiu Olympia 212 Showdown letos bude John Jewett. Johnův trenér Andrew Vu si formu svého svěřence tři týdny před jeho debutem na Olympii nemůže vynachválit, a kdo ví, třeba se od Johna na soutěži dočkáme nějakého opravdu velmi dobrého výsledku.

John Jewett 3 týdny před Olympia 212 Showdown 2019

Aaron Polites

Vysoká koncentrace nováčků ve startovním poli Olympia 212 Showdown má svůj podíl na tom, že souboj na soutěži svedou zástupci mnoha národů. Barvy Austrálie v Las Vegas, kde se závody odehrají, bude hájit Aaron Polites. Podobně jako v případě Johna Jewetta je i u Aarona trenér s tím, jak se jeho svěřenci daří "dělat formu", spokojený. Jediným rozdílem je, že Politese v přípravě vede Patrick Tuor.

Aaron Polites 3 týdny před Olympia 212 Showdown 2019

Noel Adame

Když už jsme mluvili o té národnostní pestrosti na Olympia 212 Showdown, tak je potřeba zmínit, že svého závodníka na klání bude mít také Mexiko. Bude jím překvapivý vítěz jarního Indy Pro Noel Adame, jehož připravuje Alex Logo.

Noel Adame 3 týdny před Olympia 212 Showdown 2019

Angel Calderón Frias

Posledním borcem z lehčí váhy, jehož fotografie Vám dnes nabídneme, je Španěl Angel Calderón Frias. Také on se Olympia Weekendu zúčastní vůbec poprvé v kariéře a podstatné pro to, aby nebyl odsouzen k tomu, že se bude muset spokojit s děleným šestnáctým místem, bude, jak se mu podařilo zapracovat na vyváženosti postavy. Jeho stehna totiž vloni za lepší horní polovinou těla ve svalovém rozvoji poněkud zaostávala.

Angel Calderón Frias 3 týdny před Olympia 212 Showdown 2019

Khaled Chikhaoui

Ještě se na moment zastavme u kategorie classic physique, ve které závodníci musejí splňovat hmotnostní limit ve vztahu k jejich výšce. Konkrétně tedy u osoby kanadského profíka Khaleda Chikhaouiho, jenž si, zdá se, na vrcholnou akci sezóny chystá opravdu parádní formu!

Khaled Chikhaoui 3 týdny před Classic Physique Olympia 2019

Na výsledky Mr Olympia a Olympia 212 Showdown 2019 si
na Ronnie.cz budete moci krátce před závody vsadit v tipovací soutěži.
Ve hře budou ceny od Extrifitu v celkové hodnotě přes 32.000 Kč!


Foto:
www.instagram.com/lukesandoe
www.instagram.com/andrew_vu87
www.instagram.com/ptuor
www.instagram.com/angelcalderon.ifbbpro
www.instagram.com/francisco_jose_espin
www.instagram.com/khaledoft1



Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
Mikuc (19:55) • Všechno špatný k něčemu dobrý! Poskočí nohy, vršek do roka dožene a bude zas jinde! A k...
magazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
havlic (14:43) • ...no ono to ještě vyleze!bude mě zajímat srovnání s Milanem Šádkem ty 2-3 týdny před s...
magazínSedmdesátiny Jana Smejkala: Můj život...
mirous (13:10) • Super článek! Takového čtení by mělo být víc. Miluji tyto retro pohledy do minulosti ku...
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Amanda (09:01) • Prima fotky. Těším se na ty soutěžní. *79*
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Ondra Hájek (19:57) • Soutěže v Kutné Hoře nemůžou zklamat, tenhle tým pořadatelů to má fakt zmáknutý. Co je...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie