Hokejová nádhera! Juniorky smetly Rusko, v Jihlavě berou stříbro

Foto: Karel Švec, Český hokej

Kdo v neděli přijel do Jihlavy, nelitoval. České hokejistky do 18 let sehrály jeden z nejlepších zápasů za poslední roky, Rusko porazily 4:0 a na silně obsazeném turnaji série Euro Hockey Tour končí druhé!

Poslední den turnaje se kvůli vytrvalým problémům s chlazením na Horáckém zimním stadionu přesunul do vedlejší haly. Odpoledne Švédky porazily Finsko 3:0, čímž ukončily naděje českého týmu na celkové prvenství.

Ovšem jeho motivaci tím vůbec nesrazily: Juniorky odehrály fantastický zápas. Až takhle suverénní a sebevědomý projev proti silnému evropskému týmu, s nímž ještě nedávno měly české ročníky hodně negativní bilanci, bral dech!

Češky vykročily za vítězstvím v senzační první třetině. Na jejím startu sice nevyužily dlouhou přesilovku pět na tři, ale v tlaku pokračovaly až do samého konce a Ruskám nasypaly tři branky. Důrazem se prosadila Anna Kalová, krásnou střelou pod břevno Lucie Eignerová a přesnou tečí Tereza Mazancová.

První dvě tím oslavily premiérové trefy v reprezentační osmnáctce.

Foto: Karel Švec, Český hokej

Až druhá část přinesla vzepětí sborné, brankářka Viktorie Švejdová měla hodně práce. Bez váhání ale navázala na výkony Julie Pejšové a ukázala, že Česko má dvě vynikající gólmanky.

Těsně před přestávkou navíc v oslabení vypíchla puk znovu Mazancová a v brejku ho pověsila pod horní tyč. Vedení 4:0 už svěřenkyně Pavla Zuziaka v pohodě udržovaly, před svými fanoušky dál jely na vlně, která je dovezla až k zasloužené radosti.

Pokud takovou tvář udrží, na mistrovství světa se můžou vydat s medailovými ambicemi!

První letošní turnaj série Euro Hockey Tour vyhrály Švédky, na které ztratil český tým bod. Stejné rozestupy pak dělily třetí Rusky a čtvrté Finky.

ČESKO – RUSKO 4:0 (3:0, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 5. Kalová (Mazancová), 6. Eignerová, 19. Mazancová (Kalová, Vaněčková), 39. Mazancová.
Rozhodčí: Novotná – Lounová, Smetková.
Vyloučení: 4:8.
Využití: 1:0.
V oslabení: 1:0.
Střely na branku: 26:21 (11:4, 8:12, 7:5).
Diváci: 168.
Nejlepší hráčky: Viktorie Švejdová – Viktoria Petrovová.
Česko: Švejdová – D. Pejšová, Hanzlíková, G. Horáková, Habartová, Chladová, Kučerová, Mudráková, Vaněčková – Čajanová, Kalová, Mazancová – Machková, Škorpíková, Haasová – Bartáková, Gruntová, Pavlasová – Nowáková, Eignerová, Hrubanová. Trenéři: Zuziak a Vozák.
Rusko: Gredzenová (6. Volkovová) – Cacynová, Šmykovová, Kovalenková, Achmetovová, Archipovová, Pankratovová, Teterinová, Lebeděvová – Boriskovová, Lidská, Dryndinová – Ichajevová, A. Petrovová, Kiričenková – Davletšinová, D. Petrovová, Butorinová – Minkinová, Volodinová, Kulakovová.

Finsko – Švédsko 0:3 (0:0, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 35. Ahlmová (T. Johanssonová), 38. T. Johanssonová (Zanderová), 56. Thuviková.

Konečná tabulka turnaje EHT v Jihlavě

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. Švédsko 3 2 0 0 1 5:3 6
2. Česko 3 1 1 0 1 7:4 5
3. Rusko 3 1 0 1 1 4:6 4
4. Finsko 3 0 1 1 1 4:7 3

Foto: Karel Švec, Český hokej

Foto: Karel Švec, Český hokej

Foto: Karel Švec, Český hokej

Foto: Karel Švec, Český hokej

Foto: Karel Švec, Český hokej

Foto: Karel Švec, Český hokej

Foto: Karel Švec, Český hokej

Foto: Karel Švec, Český hokej

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz