Hlavní obsah

Je paráda točit Panství Downton jako celovečerní film, říká Jim Carter

Novinky, Stanislav Dvořák

Herec Jim Carter, který hraje postavu Carsona, zve ve videoukázce na film Panství Downton podle slavného seriálu.

Krátký film o filmu Panství DowntonVideo: Cinemart

 
Článek

„Je paráda vrátit se a točit to jako celovečerní film,“ poznamenal Carter.

„Všechno je, jak jsme to tu nechali,“ konstatovala s potěšením jeho kolegyně Michelle Dockeryová. Herci spolu natáčeli původní seriál řadu let a dobře se znají.

Jim Carson

Osudy šlechtického rodu Crawleyů a také jejich služebnictva sledovali zatím diváci pouze v televizi. Seriál měl velký úspěch, sbíral i různé ceny a po delší pauze se nakonec producenti i původní herci dohodli, že ho zakončí velkým filmem.

Film Panství Downton sleduje osobní a milostné zápletky, ale může být chápán i jako historická kronika. Ukazuje přelomovou éru, kdy je aristokracie ještě bohatá a mocná, ale už pomalu ztrácí půdu pod nohama. Moderní kapitalistická demokracie odsunuje staré rody do pozadí, a kdo nepochopí, že se panství musí modernizovat, jednoho dne zkrachuje.

Crawleyovi mají navíc nečekaný problém – přijde zpráva, že jejich sídlo navštíví královský pár. Královo služebnictvo chce převzít kompetence toho místního, jelikož ho považuje za neschopné, a domácí se rozhodnou rafinovaně se bránit. Plánovaný příjezd krále přiláká také na panství nejrůznější nezvané návštěvníky, kteří mohou mít ty nejhorší úmysly.

Foto: Profimedia.cz

Michelle Dockeryová

„Film se odehrává pár měsíců po ukončení seriálového příběhu, kdy lehce neobvyklé okolnosti svedou dohromady všechny klíčové aktéry,“ říká režisér Michael Engler. Ten slibuje, že diváci se mohou těšit na vše, co mají na Panství Downton rádi. „Intriky, romance, úchvatná výprava – to všechno tu je, jen jsme to posunuli o úroveň výš,“ tvrdí režisér.

Premiéra bude 12. září.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám