Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Pozoruhodná proměna skladu v Sydney

Pozoruhodná proměna skladu v Sydney

Vydejte se s námi na cesty a vychutnejte si koktejl plný inspirace! Při našich toulkách architekturou navštívíme tentokrát osobitý interiér v Sydney, ve kterém se drsné industriální prvky mísí s hřejivým stylem ze severu. Pro někoho divočina, pro nás energický interiér říznutý atmosférou průmyslových továren i uměleckých galerií.

Hřejivé industriální bydlení

Profesionálové ze studia Sam Crawford Architects mohou být na proměnu skladu ve čtvrti Annandale právem pyšní. Prostor, který se jim podařilo probudit k životu, uchvátí každého milovníka industriálního stylu, který má navíc v oblibě hravé kombinace materiálů a barev. Právě od podlahy proměněný sklad v Sydney, který se jako mávnutím kouzelného proutku stal ztělesněnou fantazií designérů, splňuje požadavky na výstřední, a přece útulné bydlení všech, kteří nesnáší nudu, fádnost a šeď. Industriální styl se ve zdejším otevřeném prostoru hravě mísí se severským, ethno i orientálním, čímž vzniká lákavá mozaika plná energie a originality.

Souhra materiálů a barev

Ač se na první pohled může zdát, že celé bydlení působí naprosto chaoticky, opak je pravdou. Všechno má své místo a jasný záměr. Chladný kov, obnažené cihly, hřejivé dřevo – to všechno spolu vytváří naprosto úžasný dynamický celek. Dýchá to tu divočinou i uměním, všechny dekorace jsou však po celém interiéru rozmístěny s takovým citem, že se navzájem nepřebíjejí. To samé platí i pro plynulou návaznost jednotlivých barev a jejich odstínů. Pokud jde o materiály, hebké a hřejivé se střídají s těmi chladnými, a tak je i v tomto směru dosaženo úctyhodné symbiózy.

Pozoruhodná proměna skladu v Sydney

Prostorné a komfortní bydlení

Největší devizou tohoto oživlého bývalého skladu je jeho velkorysý prostor. Prostorně totiž interiér působí především díky atypickému uspořádání místností a také díky jejich otevřenosti. Jednotlivé zóny přitom nejsou odděleny výraznějšími bariérami, a tak se celý interiér stává opticky větším a komfortnějším. Ať už je to velká sedací souprava, prostorný jídelní stůl, kuchyňská linka, jídelní bar, koutky určené k relaxování nebo pro práci, to všechno je zařízené ve znamení prostoru, komfortu a luxusu. Kvalitní materiály tu hrají významnou roli – a v jejich čele kráčí ty přírodní. V celém interiéru převažuje dobrodružná atmosféra, která si však libuje v maximálním komfortu.

S výhledem do přírody

Krásu interiéru umocňuje dotek přírody v něm i za jeho branami. Bydlení se totiž otevírá do kouzelného okolí, které je plné vegetace, dynamiky a svobody. Kolem terasy tak celý prostor oživují stromy, keře a psí víno plazící se po zdi až nahoru. Tím je efekt divočiny dokonalý a přechod do interiéru o to plynulejší.

Na místě bývalého skladu tak vyrostl prostorný a vysoce komfortní interiér, ve kterém se s naprostou přirozeností snese vše, co by možná jinde a jinak působilo rušivě. Díky citu designérů však mohlo vzniknout bydlení, které je působivou a až uhrančivou mozaikou jen zdánlivě nesourodých krás.

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Vybíráme dlažbu na terasu

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock