Čtyři góly stačí, Rusáku aneb Události 7. kola FORTUNA:LIGY

26.08.2019, 12:40
Názory a komentáře
Poslední kompletně srpnové kolo FORTUNA:LIGY je odehráno a fanouškům ofenzivního fotbalu přineslo hody. Shodná vítězství 4:0 si připsaly oba celky loni bojující o titul. Slavia zvládl vršovické derby, Plzeň zase duel z Opavou. Viktorka však může o druhé dosavadní místo přijít, jen dva body za ní je Mladá Boleslav, která zvládla přestřelku s Dynamem a má zápas k dobru.

Hned tři celky z dosavadní první šestky prohráli, Jablonec schytal výprask v Příbrami, Slovácko v Ostravě a Sparta nestačila v Liberci. Z týmů v nižších patrech tabulky mohou být spokojeni muži z Karviné, kteří ve Zlíně poprvé zvítězili, a z Olomouce. Ti se výhrou s Teplicemi dostali do klidného středu tabulky.

Oproti ostatním článkům z této rubriky bude v tomto porušena snad celá osnova. Jediné, co zůstane zachované, jsou tradiční tweety Luďka Mádla, naopak postrádat můžete Spartu v zápase kola, léčení mindráku z Baníku i anketu o nejlepšího Kozáka.

Zápas kola


Mladá Boleslav - České Budějovice

Obrat z 0:2, celkem šest gólů, z toho čtyři v podání Nikolaje Komličenka a červenou kartu. To vše nabídl nedělní duel mezi Boleslaví a Budějovicemi. Po brance Provoda a spektakulárních nůžkách Brandnera to s Jihočechy vypadalo nadějně, jenže pak udeřil ruský kanonýr a tři body zůstaly doma.



Gól kola


1. Josef Hušbauer (Slavia)

Sedmé kolo bylo pohledných tref plné, i proto se nedostalo na zdařilé pokusy Michala Škody, Hložka nebo Brandnera. Hned dvojnásobné zastoupení má naopak v první trojici Slavia, absolutním vítězem se stal Hušbauer, jehož famózní přímý kop načal kanonádu proti Bohemians.



2. Jan Rezek (Příbram)



3. Ibrahim Traoré (Slavia)



Jedenáctka kola



Brankář - Michal Reichl (Olomouc)

Sigmě pomohl k vítězství nulou, když už po půlhodině kapituloval, zachránil jej VAR. Jinak zazářil zejména ve druhé půli, když k šílenství přiváděl zejména Žitného, jehož hned třikrát vychytal ve velké příležitosti.

Pravý obránce - Martin Hála (Olomouc)

Návrat jako hrom. Více než jedenáct měsíců byl Hála vinou zdravotních trablů bez fotbalu, hned v prvním duelu po návratu odehrál plnou porci minut, přispěl k čistém kontu a navíc skóroval. Krátce po poločase si naběhl na centr na zadní tyč, který bez větších potíží usměrnil do brány.

Střední obránce - Michal Frydrych (Slavia)

Dobrý výkon předvedli oba stopeři Slavie, oba k tomu skórovali, přeci jen výraznější byl ale Frydrych. Ten odehrál celé utkání, v němž jeden gól sám dal, když si naběhl na přetažený roh, k dalšímu výrazně pomohl. Po jiné standardce se dostal k míči, jenž zkusil propálit na bránu. Střela byla sice zblokována, jenže jen k jeho parťákovi Kúdelovi, který už hravě zakončil.

Levý obránce - Jiří Fleišman (Ostrava)

Stejně jako předchozí dva muži, i Fleišman se na vítězství podílel brankou a čistým kontem. Po čtvrtině zápasu využil spatně vyběhnuvšího Trmala a dostal míč do odkryté klece. Na na levé straně dobře fungovala jeho součinnost s Azevedem.

Pravý záložník - Tomáš Malinský (Liberec)

Hlavní strůjce domácího vítězství Slovanu nad Spartou. Krátce před pauzou využil chyby Radakoviće a z úhlu propálil Nitu, po necelé hodině hry vybojoval (nutno dodat, že hodně pofidérním způsobem) pokutový kop. Sám skóroval i podruhé, když před úplně prázdnou bránou využil pobídky Musy.

Střední záložník - Lukáš Budínský (Mladá Boleslav)

Tradiční exekutor standardních situací se na velkém obratu Mladé Boleslavi podílel asistencí, když podařeným přímákem našel Komličenkovu hlavu a pomohl ke snížení. Ve druhé půli se trochu vytratil, přesto jej hosté museli neustále střežit.

Střední záložník - Aleš Čermák (Plzeň)

Destrukci Opavy započal, když si našel Hejdův dlouhý balón a ranou o tyč otevřel gólový účet Viktorky. Připsal si i gólovou přihrávku, na jeho míč za obranu si totiž naběhl Kovařík a přeloboval vybíhajícího Šroma.

Střední záložník - Josef Hušbauer (Slavia)

Stejně jako prakticky pokaždé v této sezóně patřil i ve vršovickém derby mezi nejlepší na hřišti. V deváté minutě otevřel skóre fantastickým přímákem do vzdálenější šibenice, aktivní byl i ve zbytku utkání a řekl si o místo v sestavě proti Kluži.

Levý záložník - Dyjan Carlos de Azevedo (Ostrava)

Druhý zástupce levého kraje Baníku. Netradičně hlavou otevřel skóre utkání po asistenci netradičně centrujícího Smoly. Ještě v první půli mohl skórovat podruhé, po pauze znovu hlavičkoval, ale minul. Mohl mít i asistenci, kdyby Smola jeho pobídky lépe využil

Útočník - Nikolaj Komličenko (Mladá Boleslav)

Se čtyřmi trefami jednoznačně hlavní hrdina kola. Za stavu 0:2 se chopil otěží, nejprve hlavičkou zužitkoval Budínského standardku, poté se prosmýkl mezi dvěma obránci a vyrovnal. Třetí trefu od té první nedělilo ani patnáct minut, tentokráte hlavičkoval po Matějovského centru, a nakonec využil nalitý balón z Mešanovićova přímáku.

Útočník - Michal Škoda (Příbram)

I on měl velkou zásluhu na překvapivě jednoznačném vítězství proti Jablonci, byť oproti Rusovi dal "jen" polovinu branek. Po půlhodině dorážel Zemanovu standardku, pohledným gólem patnáct minut před koncem stanovil konečný výsledek 4:0.

Co by vám nemělo uniknout


Ve vršovickém derby debutoval v bráně Slavie osmnáctiletý gólman Jakub Markovič a hned ve svém prvním duelu si připsal vychytanou nulu.

Slovácku se v Ostravě nedařilo, z čehož pravděpodobně pramenil i zákrok Daníčka na Baroše. Ostrava snad góly dávat může a Morava ne? Kapitán hostujícího celku měl veliké štěstí, že sudímu se nechtělo vytahovat červenou kartu a odměnil jej jen tou žlutou.



Kdo se ale vyloučení nevyhnul, to byl Jiří Kladrubský. Ani on neunesl nezdar svého týmu, který v Mladé Boleslavi promrhal dvougólový náskok, a Mešanovićovi nasadil hlavičku ve stylu Zinedina Zidana, jen mířenou o trochu výše. Na videu v čase 2:35



Uroš Radaković a Florin Nita působili jako Pat a Mat, tedy alespoň při úvodním gólu Liberce v nastavení první půle. První jmenovaný ukázkově namazal Malinskému, rumunský gólman zase nesmyslně otevřel prostor na přední tyči.



Asi nejkontroverznějším momentem kola byl souboj Malinského s Hanouskem vedoucí k penaltě a vedení Slovanu 2:0. Názor si podle videa udělejte sami.



Sám si ho udělal i "faulovaný" Malinský, který má do detailů nastudovaná pravidla, avšak o nových, sparťanských, ještě neslyšel.



Zachyceno na sociálních sítích


Okupantům ani tunu!

Někdy se ta předsezónní očekávání nenaplní...

Jiná, předzápasová, se zase vyplní do puntíku.

Ještě, že tak.

Minimálně pan Jílek panu Julínkovi moc neděkoval.

What is this? Sabotejž?


Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Slavia Praha761015:119
2.Viktoria Plzeň742113:714
3.FK Jablonec741213:913
4.Baník Ostrava740312:812
5.FK Mladá Boleslav640214:1112
6.1. FC Slovácko74037:1112
7.Sparta Praha731313:1110
8.1. FK Příbram731310:910
9.Sigma Olomouc73138:810
10.Slovan Liberec73048:89
11.Fastav Zlín73047:89
12.Bohemians Praha 1905721410:157
13.SFC Opava72054:156
14.MFK Karviná71248:95
15.Dynamo České Budějovice71247:135
16.FK Teplice61234:105

Autor: Martin Vejdělek

Komentáře (309)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele