Sochaři budou v parku vytvářet originální lavičky

Již osmý ročník Břeclavského dřevosochání vrátí tuto tradiční akci zpět k pěší zóně u vlakového nádraží. První týden v září budou moci lidé v parku u pavilonu sledovat čtveřici sochařů, kterak budou ze dřeva vyrábět originální lavičky.

Z břeclavských umělců se tradičně představí Josef Fröhlich a Jan Huňař, z Velkých Bílovic přijede Josef Indra a z Dobronic u Bechyně Josef Hodonský. Slavnostní zahájení a představení akce se spojí s ukončením letního cyklu akcí Park žije v sobotu 31. srpna, kde zahraje cimbálová muzika, jazzová kapela a divadelníci zahrají pohádku pro děti. Ukončení 8. ročníku Břeclavského dřevosochání a slavnostní předání výtvorů vedení města je naplánováno na pátek  6. září v 15 hodin. 

"Pár ročníků Dřevosochání zažilo u Domu školství, ale mnohem důstojnější a zajímavější prostředí bude pod stromy v parku, který chceme oživovat kulturními akcemi a kde sochaře při práci uvidí více lidí. Letos jsme se rozhodli pro téma užitého umění ve veřejném prostoru. Lavičkami bychom v budoucnu chtěli zkrášlit zámeckou zahradu u mlýnského náhonu, prozatím však zůstanou v parku, kde vzniknou," doplnil radní Petr Vlasák s tím, že letos se akce koná v rámci projektu Zdravé město Břeclav.

26. 8. 2019