Ředitel Nemocnice Milosrdných bratří rezignoval, důvody svého rozhodnutí nechce komentovat

V Nemocnici Milosrdných bratří v Brně rezignoval téměř po devíti letech ředitel Josef Drbal. Skončí k poslednímu srpnu, řekl náměstek primátorky Petr Hladík (KDU-ČSL). Důvody nechtěl komentovat, ani Drbal se k nim nevyjádřil. Nemocnice za jeho vedení výrazně snížila výši provozní dotace od Brna jako zřizovatele. Město vypíše výběrové řízení, nového ředitele chce mít podle Hladíka nejpozději k 1. lednu příštího roku.

Brno Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nemocnice

Nemocnice | Foto: Michaela Danelová | Zdroj: iROZHLAS.cz

Drbal byl ještě v minulém volebním období koaličním zastupitelem v Brně za TOP 09 v koalici složené z ANO, KDU-ČSL, Žít Brno s podporou Pirátů, Strany zelených a TOP 09. Po volbách ale vede radnici koalice ODS, KDU-ČSL, Piráti a ČSSD. TOP 09 se do zastupitelstva nedostala.

Podle Hladíka podal Drbal rezignaci minulý týden a skončí na konci srpna. „Hovořil jsem s ním a můžu jen říct, že mu děkuju za celou tu dobu, co tam působil. Byl ředitelem skoro devět let,“ uvedl Hladík. Podle něj vzala rada města rezignaci na vědomí a vypíše výběrové řízení. Bude také rozhodovat o tom, kdo nemocnici do výběru nového ředitele povede.

K důvodům rezignace ale Hladík neřekl nic stejně jako Drbal. „Rozhodl jsem se v té funkci skončit a nemám v plánu to nijak komentovat,“ uvedl Drbal. Za téměř devět let se podle něj podařilo investovat přes 200 milionů korun do pracovišť v Polní ulici, ale také významně snížit provozní dotaci od města jako zřizovatele.

„Když jsem přicházel, byla kolem 48 milionů každý rok. Nyní je kolem 11 milionů a funguje to tak už několik let,“ uvedl.

Nemocnice Milosrdných bratří patří Hospitálskému řádu sv. Jana z Boha, provozuje ji ale město. Nemocnice má kolem 500 zaměstnanců, roční rozpočet je kolem půl miliardy korun.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme