Senioři si chtěli zkrátit cestu, na šest hodin uvázli v bahnitém potoce

  16:02
Muž a žena seniorského věku si v neděli večer chtěli zkrátit cestu ze zahrádky v kolonii v Březinách u Děčína. Zapadli však do bahna v korytě potoka a nemohli se dostat ven. Po několika hodinách je zachránili policisté, kteří při hlídce zaslechli volání o pomoc.
ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Anna Vavríková, MAFRA

„Ženu policisté vytáhli pomocí větve. Muže se jim podařilo stabilizovat, aby nezapadal stále víc. Nakonec ho vytáhli hasiči a předali záchranářům,“ uvedla děčínská policejní mluvčí Petra Trypesová s tím, že oba senioři byli podchlazení.

„Do bláta v potoce zapadli někdy okolo deváté hodiny večer a teprve kolem třetí hodiny ráno jsme se o tom dozvěděli,“ řekl mluvčí krajské záchranky Prokop Volejník.

„Byli také velmi unavení a vyčerpaní, oba jsme převezli na internu do Děčína na další vyšetření,“ dodal Volejník.

„Dva podchlazení pacienti jsou hospitalizováni na interním oddělení. Pokud to jejich zdravotní stav umožní, budou v úterý propuštěni do domácího léčení,“ sdělil mluvčí Krajské zdravotní Ivo Chrástecký.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

Autoři: ,