Počasí dnes12 °C, zítra11 °C
Středa 17. dubna 2024  |  Svátek má Rudolf
Bez reklam

Ředitel Nemocnice Milosrdných bratří Brno rezignoval

V Nemocnici Milosrdných bratří v Brně rezignoval téměř po devíti letech ředitel Josef Drbal. Skončí k poslednímu srpnu, řekl ČTK náměstek primátorky Petr Hladík (KDU-ČSL). Důvody nechtěl komentovat, ani Drbal se k nim nevyjádřil. Nemocnice za jeho vedení výrazně snížila výši provozní dotace od Brna jako zřizovatele. Město vypíše výběrové řízení, nového ředitele chce mít podle Hladíka nejpozději k 1. lednu příštího roku.

Drbal byl ještě v minulém volebním období koaličním zastupitelem v Brně za TOP 09 v koalici složené z ANO, KDU-ČSL, Žít Brno s podporou Pirátů, Strany zelených a TOP 09. Po volbách ale vede radnici koalice ODS, KDU-ČSL, Piráti a ČSSD. TOP 09 se do zastupitelstva nedostala.

Podle Hladíka podal Drbal rezignaci minulý týden a skončí na konci srpna. "Hovořil jsem s ním a můžu jen říct, že mu děkuju za celou tu dobu, co tam působil. Byl ředitelem skoro devět let," uvedl Hladík. Podle něj vzala rada města rezignaci na vědomí a vypíše výběrové řízení. Bude také rozhodovat o tom, kdo nemocnici do výběru nového ředitele povede.

K důvodům rezignace ale Hladík neřekl nic stejně jako Drbal. "Rozhodl jsem se v té funkci skončit a nemám v plánu to nijak komentovat," uvedl Drbal. Za téměř devět let se podle něj podařilo investovat přes 200 milionů korun do pracovišť v Polní ulici, ale také významně snížit provozní dotaci od města jako zřizovatele. "Když jsem přicházel, byla kolem 48 milionů každý rok. Nyní je kolem 11 milionů a funguje to tak už několik let," uvedl Drbal.

Nemocnice Milosrdných bratří patří Hospitálskému řádu sv. Jana z Boha, provozuje ji ale město. Nemocnice má kolem 500 zaměstnanců, roční rozpočet je kolem půl miliardy korun.

 

Autoři | Foto ČT

Štítky ČR, nemocnice, Brno, personální, FOTO, Joseph Drbal, Petr Hladík, Nemocnice Milosrdných bratří, KDU-ČSL, TOP 09, Česká pirátská strana, ANO 2011, Žít Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ředitel Nemocnice Milosrdných bratří Brno rezignoval  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.