26. 8. 2019

Gérard Depardieu jako Leonid Brežněv

Chystá se nový film z Československa v období Pražského jara.

hlavní obrázek

V našich luzích a hájích se bude natáčet další film zachycující důležité historické události Československa. Tentokrát se filmaři zaměří na postavu Alexandera Dubčeka a děj se má odehrávat na širším geopolitickém pozadí, nejen v roce 1968, který byl pro Dubčeka klíčový.

Scénář ještě není kompletní, první polovinu ale již má slovenský scénárista Karol Hlávka hotovou a do konce října by měla být dokončena i ta druhá. Na ní teď Karol v Praze pilně pracuje. Režírovat bude Chorvat Lordan Zafranovic. O tomto pánovi v poslední době nebylo moc slyšet, z dob minulých jste však mohli zaznamenat jeho snímky jako Večerní zvony či Okupace ve 26 obrazech, z nichž druhý jmenovaný byl v roce 1978 nominován na Zlatou Palmu v Cannes. Ano, je to již více než 40 let, ale důležité je, že dobrý film Lordan Zafranovic natočit umí.

Otázka kdo si zahraje Alexandera Dubčeka se rozlouskne až po dokončení scénáře, producent Andrej Antonio Leka však v rozhovoru prozradil, že se jedná se samými světoznámými herci, tak uvidíme, jak zvučné jméno pro tento projekt nakonec tvůrci uloví.

Jak název článku napovídá, jedna postava již obsazena je. Roli Leonida Iljiče Brežněva, který v roce 1968 poslal do Prahy sovětská vojska na potlačení Pražského jara, ztvární francouzský herec Gérard Depardieu. Ten si už před třemi lety střihl Stalina ve filmu Stalinova pohovka, takže role představitele Sovětského Svazu mu nebude tak úplně cizí.

Film by se měl dočkat uvedení na konci roku 2021 a počítá se s rozpočtem 11.2 milionů USD.

Dovede si Gérarda Depardieua v roli Brežněva představit? Podaří se události z roku 1968 zobrazit působivě? Co myslíte?

Janca.W
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!