Chrudimské noviny Prázdninový večer Bez nití nabídne Perníkovou chaloupku i béčkové horory

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Prázdninový večer Bez nití nabídne Perníkovou chaloupku i béčkové horory

Chrudim - V sobotu 31. srpna od 17 hodin budou terasy Mydlářovského domu v rámci festivalu Bez nití/Odvázané léto na terasách hostit loutkářské soubory Damúza a Anička a letadýlko. Program rozdělený na podvečerní část pro děti a večerní pro dospělé nabídne vedle loutkového divadla a tvořivé dílny i malou exkurzi do světa béčkových hororů, kde jednu z hlavních rolí hrají loutky.

Podvečerní program určený hlavně dětem bude patřit moderní variaci na klasickou pohádku O Perníkové chaloupce v podání herců divadla Damúza. Další představení pro dětské diváky zahraje od 18 hodin herečka, loutkoherečka a performerka Anna Duchaňová vystupující pod pseudonymem Anička a letadýlko. Hra s názvem Kill Will odlehčeným způsobem pojednává o nejslavnějším dramatikovi všech dob, Williamu Shakespearovi. Tomu se totiž ztratilo pero a to se teď toulá světem a vypráví neuvěřitelné příběhy. Na představení naváže i tematická dílna pro děti a jedno pero od 19 hodin.

Na poslední skutečně odvázaný pátek na terasách zve pracovník muzea Břetislav Oliva:

„Od 20 hodin je program posledního prázdninového večera Bez nití určen převážně pro dospělé a začíná pěkně zostra představením nazvaným Pičus není kretén. Groteska v podání Anny Duchaňové, Štěpánky Pencové a Martiny Krátké je nesentimentálně dojemným rozjímáním dvou postarších dam ve společnosti zahradního trpaslíka.

Hlavní hrdinky, Maruška a Jaruška, obcují s minulostí, sklerózou i ďáblem a nakonec v kostnatých dlaních drží srdce diváků. Hudbu k tomuto oceňovanému představení slibujícímu notnou dávku absurdního humoru, vytvořil ve spolupráci s Annou Duchaňovou Michal Němec z kapely Jablkoň".

Závěr večera pak od 21 hodin obstará projekce několika filmových béčkových hororů, v nichž v hlavních rolích vystupují loutky a různé animované příšery a příšerky.Vstupenky v ceně 100 Kč je možné zakoupit v předprodeji v recepci muzea nebo přímo na místě v den konání akce.

 

Věra Nevečeřalová

Reklama