Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Dvě výrazná jména, ale jasná záležitost. Williamsová v 1. kole US Open smetla Šarapovovou

Byl to zápas, na který se těšil nespočet diváků. Změnil se však v jasnou záležitost. Američanka Serena Williamsová v 1. kole US Open nedala Rusce Marii Šarapovové žádnou šanci a z vyprodaného kurtu Arthura Ashe ji vyprovodila za 59 minut dvěma sety s výsledkem 6:1.

Serena Williamsová
zdroj: ČTK/Panoramic/ autor: Antoine Couvercelle

Ostře sledovaný zápas Sereny Williamsové s Marií Šarapovovou v prvním kole US Open drama nepřinesl. Američanka vyprovodila Rusku z vyprodaného kurtu Arthura Ashe dvakrát 6:1 za 59 minut.

Williamsová potvrdila svoji dominanci nad Šarapovovou, porazila ji podevatenácté v řadě a vylepšila si bilanci na 20:2. "Vždycky když proti ní nastoupím, tak ze sebe dostanu svůj nejlepší tenis," říkala Američanka na dvorci.

Williamsová získala dvakrát více bodů, soupeřku přestřílela na vítězné údery 16:6, pětkrát získala její podání a sama odvrátila všech pět brejkbolů.

Bývalá světová jednička a vítězka US Open z roku 2006 Šarapovová ale není hráčkou, z které by šel strach. Od drobné únorové operace pravého ramene vyhrála jen dva ze sedmi zápasů a v žebříčku klesla na 87. místo.

Šestinásobná vítězka ve Flushing Meadows Williamsová se výborně pohybovala a hrála bez omezení. Zdá se, že se zcela zotavila z problémů se zády, kvůli kterým vzdala před šestnácti dny finále v Torontu. "Tělo je dobré," přikývla.

"Pokud bude hrát takhle, vyhraje titul," předpověděla Američanka Chris Evertová při komentování, že by Williamsová mohla konečně přidat vytoužený čtyřiadvacátý grandslamový vavřín a vyrovnat rekord Australanky Margaret Courtové.

Williamsová hrála klidně, koncetrovaně a bez jakýchkoli výstřelků. Nic nepřipomínalo její loňské extempore během prohraného finále s Japonkou Naomi Ósakaovou. Za koučování a rozmlácenou raketu tehdy dostala varování a následně trestný fiftýn. Když se na sudího obořila a nazvala ho lhářem a zlodějem, přišel dle pravidel trestný gem. Po zápase Williamsová prohlásila, že se stala obětí sexismu.

Americká tenisová asociace (USTA) rozhodla, že portugalský rozhodčí Carlos Ramos na letošním US Open nebude delegován na zápasy Sereny Williamsové ani její starší sestry Venus. Serena ukázala svoji aroganci, když po utkání s Šarapovovou dostala otázku, co tomu říká, a odvětila: "Nevím, kdo to je."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články