Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Ječmínek vypadl na MS v judu ve 3. kole s nadějným Lucemburčanem

Naděje Jakuba Ječmínka na výraznější úspěch na mistrovství světa vyhasly ve 3. kole. Český reprezentant v kategorii do 73 kilogramů první dva soupeře porazil rychle na ipon, ale pak nestačil na dvacetiletého Lucemburčana Claudia Nunese dos Santose. Postupem do třetího kola šestadvacetiletý Ječmínek vyrovnal své maximum na MS z roku 2017. Potřetí se z titulu mistra světa radoval domácí hrdina Šóhei Óno. Přímé přenosy dalších bojů o medaile z Tokia sledujte ve středu od 11:55 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Jakub Ječmínek
zdroj: ČTK autor: Šváb David

Los byl přívětivý a odhadovalo se, že by mohl český reprezentant dojít hodně daleko. "Na mistrovství světa to byl výborný los. Byl jsem za něj rád, o to víc mě mrzí, že jsem šel jen do třetího kola, mohl jsem jít určitě dál," prohlásil po boji Ječmínek.

Při páté účasti na MS si Ječmínek na úvod poradil s Ahmadem Ajášem z Jemenu, kterého po 41 sekundách hodil, čímž ukončil zápas před časovým limitem. Podobně si vedl ve druhém kole s Julianem Sanchem z Kostariky, kterého porazil na ipon po 23 sekundách. Oba soupeři byli ze druhé stovky světového žebříčku, zatímco Ječmínkovi v něm patří 56. příčka.

"Šel jsem do rizika. Kolikrát jsem prohrál zápas a své nejlepší zbraně jsem nechal nepoužité, protože jsem se bál, abych neudělal chybu. Řekl jsem si, že do tohoto turnaje půjdu se vším, co mám," přiznal Ječmínek.

Ve druhé stovce se mezi dospělými nachází také Lucemburčan Dos Santos, který je ale juniorskou světovou třináctkou. Na rozdíl od předchozích dvou duelů Ječmínek úvod zápasu nezachytil. Dos Santos si rychle připsal wazari a pak už českému reprezentantovi žádnou bodovanou techniku nedovolil.

"Párkrát jsme se spolu na tréninku prali. Myslel jsem, že ho porazím. Ale nepodcenil jsem ho, protože jsem věděl, že je to kvalitní soupeř," uvedl český judista. "Neřekl bych, že to byla nepozornost, soupeř udělal kvalitní první nástup. Spadl jsem, necítil jsem, že by to mělo být bodováno, ale to už je jedno," dodal.

Na šampionátu nastoupí ještě čtyři Češi, největší medailové šance se přisuzují olympijskému vítězi Lukáši Krpálkovi v kategorii nad 100 kg. Ta je na programu v sobotu. Turnaj v kolébce juda je generálkou na olympijské hry, které se za rok uskuteční právě v hale Budókan.

Výsledky mistrovství světa v judu

Muži do 73 kg: 1. Ono (Jap.), 2. Orudžov, 3. Hejdarov (oba Ázerb.) a Jarcev (Rus.), ...Ječmínek (ČR) vyřazen ve 3. kole.

Ženy do 57 kg: 1. Deguchiová (Kan.), 2. Jošidaová (Jap.), 3. Kowalczyková (Pol.) a Silvaová (Braz.).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články