Orientační nabídka


Znak města Mladá Boleslav (odkaz na titulní stránku) 

Statutární město Mladá Boleslav - Oficiální stránky


 

Cyklostezka na Jičínské ulici je prakticky hotová

Stavba cyklostezky podél Jičínské ulice v úseku od ulice Na Celně až po kruhový objezd u dálnice je prakticky ve finále. Cyklostezku a opravené chodníky mohou již cyklisté a pěší v celé délce využívat. Zbývá dořešit některé vady a nedodělky. Samostatně město vyřeší osazení semaforů na křižovatce ulic Jičínská a Jilemnického. Novou cyklostezku si přišli dnes prohlédnout i náměstek primátora Jiří Bouška a radní Miloslav Neuman, oba aktivní cyklisté.
Nová cyklostezka
Nová cyklostezka
 

 
 

"Tato nová cyklostezka je dokladem toho, že podporujeme i alternativní způsoby dopravy po městě. Jsme rádi, že souběžně jsme revitalizovali celý prostor, tedy cyklostezku, chodník, autobusové zastávky a přechody pro chodce. Dobré je i to, že na to umíme sehnat i peníze a 90 procent nákladů pokryjí dotace.," řekl náměstek primátora Bouška.

Nová cyklostezka opět přispěla důležitým dílem k budované páteřní síti cyklostezek. Koncem června také vyvrcholila stavba cyklostezky z náměstí Míru ke Sboru českých bratří. V současné době se tak cyklista dostane po cyklostezkách od Sboru českých bratří Kole Havelského parku a po třídě T. G. Masaryka až k náměstí Republiky. Následuje dosud nevybudovaný úsek podél soudu a bývalé věznice a poté je opět cyklostezka až k pod dálnici D 10, kde mohou cyklisté vyrazit buď po stezkách za Baumaxem a podél severovýchodní tangenty zpět do města, nebo po cyklostezce do Řepova.
V letošním roce se plánovala také cyklostezka v Palackého ulici, ale kvůli uzavírce a opravě mostu u Měšťáků to bylo nutné odložit na příští rok, protože Palackého ulicí od Laurinovy ulice nahoru vede jedna z objízdných tras.

Výstavba cyklostezky Jičínská je spolufinancovaná Evropskou Unií z  Integrovaného regionálního operačního programu (IROP), kde výše dotace dosahuje až 90 % (85 % EU + 5 % státní rozpočet) ze způsobilých výdajů. Předpokládaná výše dotace činí 10 166 710,19 Kč vč. DPH.



 
Zveřejnil: Pavel Šubrt
Vytvořeno / změněno: 2.7.2019 / 2.7.2019

Kontext

Umístění: Složky dokumentů > Aktuality
Počet návštěv: 2376
 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém