Hlavní obsah

S Nečasem vyhrál titul, o dva dny později se dozvěděl, že trpí rakovinou

Raleigh/Praha

V červnu pomohl spolu s českým útočníkem Martinem Nečasem hokejistům Charlotte vyhrát Calder Cup pro šampiony AHL, pouhé dva dny po zisku trofeje a tři dny před svými dvacátými narozeninami se ale kanadský forvard Stelio Mattheos dozvěděl krutou zprávu. Lékaři mu diagnostikovali rakovinu varlat.

Foto: Profimedia.cz

Kanadský útočník Stelio Mattheos v dresu Charlotte Checkers.

Článek

Rodákovi z Winnipegu museli doktoři jedno z varlat odstranit a během léta rovněž podstupoval léčbu chemoterapií. Lékaři očekávají, že se někdejší juniorský reprezentant úplně uzdraví a vrátí se k hokeji.

Jisté ale je, že se v září nebude moci zúčastnit tréninkového kempu Caroliny a přijde tak o šanci zabojovat o místo v týmu Hurikánů, kteří si ho pro NHL vybrali ve třetím kole předloňského draftu.

„Chtěl bych poděkovat všem, kteří mě podporovali a po diagnóze mi přáli to nejlepší," uvedl v prohlášení na oficiálních stránkách Hurricanes Mattheos, jenž minulou sezonu začal v juniorské WHL za Brandon, kde jako kapitán posbíral v 65 zápasech 96 bodů. Po konci ročníku se přesunul do farmářské AHL a s Martinem Nečasem slavili zisk Calder Cupu.

Reklama