Ředitel nemocnice v Karviné končí, nový šéf by měl zlepšit hospodaření

  16:00
Krajští radní odvolali ředitele Nemocnice s poliklinikou v Karviné-Ráji Jiřího Matěje. Zástupci Moravskoslezského kraje to zdůvodnili potřebou přinést do managementu zařízení nové nápady a vize, které by pomohly zlepšit jeho hospodaření.

Odvolaný ředitel Nemocnice s poliklinikou v Karviné-Ráji Jiří Matěj. | foto: ANO

Odvolání Jiřího Matěje je součástí většího balíčku opatření u krajských nemocnic na Karvinsku.

Karvinskou nemocnici vedl několik let stejný management jako havířovskou. Letos v červnu zastupitelé rozhodli, že personální unii zruší a každé zařízení bude mít vlastní vedení.

Nemocnice s poliklinikou v Havířově tak již funguje od začátku srpna s vlastním ředitelem. Tím byl jmenován vítěz výběrového řízení Norbert Schellong.

O tom, kdo nahradí Jiřího Matěje, zatím není jasno. „Krajská rada vyhlásila výběrové řízení na uvolněné ředitelské místo. Do doby jmenování nástupce bude nemocnici řídit vedoucí odboru zdravotnictví krajského úřadu Pavel Rydrych,“ informovala mluvčí krajského úřadu Miroslava Chlebounová. 

Nový management obou nemocnic by měl podle zástupců kraje dát organizacím nový impuls.

Letošní rok je na významné změny v nemocnicích na Karvinsku bohatý, kraj se potýká s jejich ztrátovostí. 

K nevoli velké části orlovských obyvatel došli krajští zastupitelé v březnu k rozhodnutí o přesunu akutní lůžkové péče z Orlové právě do karvinské a havířovské nemocnice.

Nic na tom nezměnila ani zhruba stovka zdravotníků a obyvatel Orlové, která protestovala před budovou krajského úřadu.

Autor: