InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Povídání o Marrakéši a okolí očima 2 studentek

    středa 24.4 18:00 - Dvorek U Koníčka, Vodňany

  • Bookstart – s knížkou do života – setkání rodin s dětmi

    středa 24.4 9:30 - Knihovna, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kvalitní turnaj přípravek v Chýnově vyhrála Bohemka

Putovní pohár si na chýnovském turnaji mladších přípravek odvezli hráči Bohemians Praha 1905. Ve finále zdolali budějovické Dynamo 3:0. , Autor: Josef Janda

Putovní pohár si na chýnovském turnaji mladších přípravek odvezli hráči Bohemians Praha 1905. Ve finále zdolali budějovické Dynamo 3:0.     Autor: Josef Janda

CHÝNOV - Během letošních prázdnin neuspořádali v Chýnově tradiční turnaj mužů O pohár starosty města Chýnova. Místo něj přišla novinka v podobě dětského turnaje. V neděli 25. srpna tak proběhl v Chýnově první ročník turnaje O pohár starostky města Chýnov v kategorii mladších přípravek. Na turnaji se představili malí fotbalisté a malé fotbalistky kategorie U8 – U9. Nastoupili hráči narození v roce 2011 a mladší a hráčky narozené v roce 2010 a mladší. Zápolení mladších přípravek odstartovalo v 9 hodin boji ve dvou šestičlenných základních skupinách, kde se týmy utkaly systémem každý s každým. Poté čekala na týmy dvě utkání o umístění podle toho, jak dopadly v základní skupině. Zápasy se odehrály na 1 x 18 minut a probíhaly na dvou nebo třech hřištích zároveň. Kromě kolektivů ocenili pořadatelé také nejlepšího střelce, hráče, hráčku, brankáře, rozhodčího a sympaťáka turnaje.

 

Kromě domácích usilovaly o pohár týmy Táborska, Dukly Praha, Vysočiny Jihlava, Dynama ČB, FK Humpolec, Lokomotívy Trnava, Pelhřimova, Slavoje Pacov, Lokomotivy Veselí nad Lužnicí, Slavoje Český Krumlov a Bohemians Praha 1905.

Družstva z táborského regionu nastoupila tři, na kvalitně obsazeném turnaji měla však k medailím daleko. Nejlépe dopadlo Táborsko, které skončilo na 8. místě. O co nejlepší místo se ucházelo i družstvo domácího Chýnova nebo veselské Lokomotivy. Tyto týmy si to rozdaly o 11. místo, které bral Chýnov.

Sestavy týmů z táborského regionu:

FC MAS Táborsko: Matyš, Švec, Richter, Urban, Doležal, Hotový, Příhoda, Račan, Soukup.

FC Chýnov: Makovcová, Návara, Přívozník, Kostroun, Straka, Mašek, Lojda, Šistek, Pistulka.

TJ Lokomotiva Veselí nad Lužnicí: Mašek, Lehký, Vrba, Hlásek, Němec, Obermaier, Schmaus, Bereznanin, Štětka.

Ve finále o pohár pro vítěze a o putovní pohár se utkaly týmy Bohemians Praha 1905 a Dynama České Budějovice. Družstva proti sobě nastoupila už ve skupině, kde se zrodila divoká remíza 5:5. Finále už tak dramatické nebylo. Macků zaznamenal hattrick a Bohemka vyhrála 3:0. Malí fotbalisté Dynama ronili slzy, protože první prohra na turnaji přišla v nejméně vhodnou dobu.

Při slavnostním vyhlášení předávali ceny představitelé chýnovského klubu a jeden vzácný host. Vedle předsedy FC Chýnov Miroslava Mládka a trenéra chýnovského áčka Petra Holoty gratuloval malým fotbalistům Karol Dobiaš, legenda československého fotbalu.

O 11. místo: Loko Veselí – Chýnov 1:4. O 9. místo: Český Krumlov – Pacov 4:3. O 7. místo: Jihlava – Táborsko 4:2. O 5. místo: Trnava – Pelhřimov 1:3. O 3. místo: Dukla – Humpolec 3:3 (na pen. 3:2). Finále: Bohemians – Dynamo ČB 3:0.

Individuální ocenění:

Nejlepší hráč: Adam Šafránek (Dynamo ČB)
Nejlepší střelec: Dominik Jeřábek (Bohemians) – 16 gólů
Nejlepší brankář: Martin Příhoda (Humpolec)
Nejlepší hráčka: Vendula Kosová (Pelhřimov)
Sympaťák turnaje: Bára Makovcová (Chýnov)
Nejlepší rozhodčí: Jaroslav Smetana

Ve středečním Týdeníku Táborsko si přečtete další podrobnosti. Vystoupení svých malých svěřenců zhodnotí trenéři Vladimír Dobranský (FC MAS Táborsko), Karel Sedlatý (FC Chýnov) a Oldřich Hlásek (TJ Lokomotiva Veselí nad Lužnicí).

 

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace