Nadčasový interiér a krásný výhled: Byt, který byste neodmítli

28. 08. 2019
Diskuze (0)
Sdílet

Působivý byt nabízí pohodlné bydlení v centru, ale s výhledem na velkou zahradu a panorama města.

obývací pokoj s terasou.

Foto: Peter Fabo

Moderní byt s krásným výhledem

Hlavním mottem projektu bylo vytvořit byt, který by byl skvělým útočištěm, když potřebujete být chvíli sami nebo máte bohatý večerní program v centru a potřebujete tu i přespat. Byt se nachází v bytovém domě Barrandovská zahrada, který nabízí pohodlné bydlení v centru, ale s výhledem na řeku a velkou designovou zahradu na svahu. Neméně fascinující pohled je na noční panorama Prahy z terasy. Celý byt má velká okna, která pouštějí do interiéru dostatek přirozeného světla.

kuchyne

Foto: Peter Fabo

Bydlení naladěné cestovatelsky

Dispoziční řešení velkého bytu zahrnuje tři ložnice, dvě koupelny a velký prosklený obývací pokoj s terasou. Jeho součástí je i kuchyně s jídelnou. Základ příjemného bydlení byl už dán, důležité však bylo dotvořit ho, vdechnout mu duši, originalitu, správnou atmosféru.

„Majitel bytu i my rádi a hodně cestujeme, touláme se po světě. Proto jsme cítili potřebu zachytit útržky vzpomínek z cest, záblesky atmosfér, zemí a kultur, kde jsme byli a které nás baví – zkrátka, naladit bydlení cestovatelsky. Nakonec cestování je silným zdrojem naší inspirace,“ zdůvodňují architekti směr, jakým se při řešení interiéru vydali.

Foto: Peter Fabo

Mozaika stylů v nadčasovém interiéru

Díky poznání různých kultur se tvůrcům projektu podařilo vnést do bytu více stylů. Navzájem si nevadí, právě naopak – vytvářejí prostor plný emocí, který navzájem komunikuje.

„Něco z „etna“, trochu Japonska i „wabi sabi“, cosi ve stylu „laid back“ z Nového Zélandu. Celkově se nám podařilo propojit vzdálené a zdánlivě nesourodé světy do jediné originální atmosféry a vytvořit pohodlné bydlení,“ upřesňují mix stylů architekti.

Byt působí jako jeden celek, vystihující všechno podstatné, co má mít moderní bydlení v městském bytě, a něco navíc. Nejen nadčasový design, ale i příběh plný emocí.

ložnice

Foto: Peter Fabo

Hra s tónováním stěn a další detaily

Svěže a nevšedně působí tónované stěrky na stěnách, bílené dřevo na podlaze. Nechybí oblíbené kousky nábytku od švýcarské značky Vitra, které skvěle ladí s týkovým stolem a závěsnými lampami ze štípaného bambusu.

Z detailů ještě zmíníme dekorativní svícny, vázy či dřevěné misky sesbírané z cest po celém světě – je jich podstatně více. Mnohé součásti interiéru jsou originály vytvořenými jen a jen pro tento prostor. Nejhlavnější z nich je „vintage“ kuchyňský box, vytvořený z travertinu, mramoru, lakovaných povrchů a světelných linií.

závěsný lampy ze štípaného bambusu nad jídelním stolem

Foto: Peter Fabo

Vintage Flat ve zkratce

architektonický ateliér: Atelier Kunc Architects

autoři: Michal Kunc, Jana Šandallová

obytná plocha: 110 m2 + terasa 10 m2

lokalita: Barrandov, Praha, ČR

realizace: 2019

Sabína Zavarská
Foto: Peter Fabo

Kategorie: Design interiérů
Tagy: etno styl moderní byty vintage styl
Sdílejte článek

Diskuze