Autobusy Iveco se vracejí do Turína

41 autobusů Crossway Low Entry dopravní společnosti Gruppo Torinese Trasporti je nově v provozu na meziměstských linkách v Piemontu.
41 autobusů Crossway Low Entry dopravní společnosti Gruppo Torinese Trasporti je nově v provozu na meziměstských linkách v Piemontu.
Iveco Crossway LE pro Turín je 12 metrů dlouhé s kapacitou 77 cestujících (45 sedících a 32 stojících) a je vybaveno dieselovým motorem Cursor 9 o výkonu 360 koní Euro 6 s automatickou převodovkou a technologií HI-SCR pro další zpracování výfukových plynů a snížení emisí. Nová vozidla nahradí dieselové autobusy Euro 2, čímž sníží znečištění ovzduší o 98% emisí oxidů dusíku (NOx), částic o 88% a oxidu uhličitého (CO2) o 22%. Úspora paliva vychází na 21,6%.

Průměrné stáří flotily GTT se s novými autobusy Iveco dostane pod 11 let. Půjde také o první autobusy pro meziměstské linky GTT s nízkopodlažním vstupem a plošinou pro vozíčkáře a kočárky. Cestující ocení klimatizaci. 41 vozidel dodalo Iveco s 5 letou zárukou. Celková investice se pohybuje kolem 9 milionů EUR, tato částka je financována 50% z regionu Piemont a 50% z GTT.

Prezentace nových vozidel, které už vyjely na meziměstské linky spojující Turín s městy Alba, Ivrea a Rivarolo, se zúčastnila starostka města Turín Chiara Appendino: "Pro GTT je to důležitý krok, jsem moc ráda, že se Iveco vrací  po 10 letrech do Turína". Spokojenost sdílel také ředitel Iveco pro jižní Evropu, Giorgio Zino, „Vazba mezi námi a společností GTT, dvěma z největších společností v Piemontu pokud se týká obratu a počtu zaměstnanců, je posílena a doufáme, že je nejedná o jedinou zakázku, kterou získáme". Prezentace se zúčastnil také generální ředitel GTT Giovanni Foti a zástupci městské rady.

Autobusy, které přijely z České republiky, doplnily novou flotilu městských autobusů s Euro 6 značky Mercedes. „S obnovou vozidel nekončíme, připravujeme tendry na elektrické autobusy a na plyn,“ řekl Giovanni Foti. Iveco, které nabízí celou řadu motorů, od hybridních po elektrické, bude podle slov svých zástupců schopno v konkurenci obstát. Navíc má v Turíně výhodu své z 50% vlastněné společnosti Orecchia, která je schopna rychle poskytnout náhradní díly a servis.

GTT


Autobusy Iveco se vracejí do Turína
Prezentace nových autobusů z České republiky se zúčastnila starostka města Turín Chiara Appendino (vpravo); ředitel Iveco pro jižní Evropu, Giorgio Zino; generální ředitel GTT Giovanni Foti; zástupci městské rady a další hosté. Foto Autobusweb.com
Autobusy Iveco se vracejí do Turína