Změny v Plzni: Malík neuspěl, Mužík se vrací do Švédska

Foto: Milan Podpera, hcskoda.cz

V Plzni zúžili kádr o dva mladíky. S tamním extraligovým týmem už se nepřipravují obránce Zack Malík s útočníkem Radkem Mužíkem.

Oba hráči se fanouškům představili jen v úvodních dvou přípravných zápasech, při vítězstvích 2:1 v Českých Budějovicích a 5:2 nad Kladnem však vyšli gólově i bodově naprázdno.

„Je to stále mladý hráč a jeho čas jistě přijde."

Devatenáctiletý Zack Malík chtěl o extraligu zabojovat po dvou letech strávených v kanadské juniorské OHL, kde v barvách Sudbury a North Bay zapsal 75 startů a 20 bodů (1+19).

„Po vzájemné dohodě všech stran jsme se se Zackem rozloučili, je to stále mladý hráč a jeho čas jistě přijde," prohlásil v tiskové zprávě sportovní manažer klubu Tomáš Vlasák.

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

V plzeňském A-týmu nepokračuje ani o rok mladší Radek Mužík. „Ohledně Radka se situace vyřešila tím, že hráč projevil zájem vrátit se do Švédska," dodal ke změnám Vlasák.

Kapitán letošní osmnáctky na MS bude hrát znovu za Luleä. V tamní juniorské soutěži nasbíral 22 bodů (8+14) v 38 zápasech, dalších 17 bodů v 11 utkáních zapsal za dorostence.

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Aktuální soupiska HC Škoda Plzeň

Brankáři:
Dominik Frodl, Jaroslav Pavelka, Kristián Kolář.

Obránci:
Vojtěch Budík, Peter Čerešňák, Bohumil Jank, Lukáš Kaňák, Michal Moravčík, Lukáš Pulpán, Roman Vráblík.

Útočníci:
Jan Eberle, Milan Gulaš, Miroslav Indrák, Matyáš Kantner, Petr Kodýtek, Matěj Kolda, Jaroslav Kracík, Tomáš Mertl, Vojtěch Němec, Jakub Pour, Filip Přikryl, Luboš Rob, Petr Straka, Roman Vlach.

Příchody do HC Škoda Plzeň

Luboš Rob (Vsetín)
Jaroslav Pavelka (Hradec Králové)
Vojtěch Budík (Pardubice)
Bohumil Jank (Chomutov)
Roman Vlach (Karlovy Vary)
Roman Přikryl (Saint John)
Tomáš Mertl (Kunlun)

Odchody z HC Škoda Plzeň

Ondřej Kratěna (konec kariéry)
Václav Nedorost (konec kariéry)
Jan Kovář (Zug)
David Stach (Kladno)
Dmitrij Milčakov (Minsk)
Conor Allen (neznámo)
David Kvasnička (Vítkovice)
Denis Kindl (Pardubice)
Jakub Kindl (Kolín nad Rýnem)
Miroslav Preisinger (Zvolen)
Nick Jones (Wolfsburg)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz