Po dvou předchozích výsledkově nevydařených zápasech na hřištích soupeřů přivítali na domácí půdě fotbalisté Meteoru letošního nováčka soutěže FK Louny. Ten kdo zápas viděl mohl jen kroutit hlavou nad tím kolik šancí domácí ke vstřelení branky potřebují. Nakonec o zcela zaslouženém vítězství domácích rozhodl až z pokutového kopu „spasitel“ Vojtěch Kostka.

Celý zápas se odehrával ve svižném tempu. Prvních cca dvacet minut byli sice živější hosté, ale hra se převážně odehrávala ve středu hřiště. První vzrušující momenty přinesla pětiminutovka mezi 19. a 23. minutou kdy nejprve domácí Rada našel z vlastní poloviny dlouhým pasem na hranici pokutového území Novotného jehož hlavička ale skončila „pouze“ v náruči brankáře hostů. Podobně neúspěšně skončila hlavička stejného hráče po Dvořákově rohu ve 21. minutě. A když po krásné individuální akci Erika ve 23. minutě skončil míč jen na horní konstrukci Pokorného branky a neúspěšně skončila i následná dorážka Novotného, zdálo se, že aby domácí vstřelili branku, bude muset do útoku přijít bývalý ostrostřelec a současný trenér Meteoru Honza Fíček. Útočnou snahu projevovali i hosté, ale domácí obrana je do blízkosti své svatyně nepouštěla. Nebezpečná z jejich strany tak v prvním poločase byla situace z 36. minuty po zahraném trestném kopu, kterou ale zadáci domácího týmu vyřešili ke své spokojenosti. Těsně před poločasovou přestávkou se po hlavičkované na hranici šestnáctky hostů dostal do dobré příležitosti Erik, ale brankář Pokorný byl pozorný a brance zabránil.

Do druhého poločasu vstoupili mnohem aktivněji domácí. Jejich snaha o vstřelení branky přinesla ovoce v 59. minutě. Předcházely tomu ale další neproměněné příležitosti Novotného, Kostky a střelecky aktivního Dvořáka. Právě jeho další střelu z hranice pokutového území zastavil jeden z obránců Loun rukou a rozhodčím nařízenou penaltu bezpečně proměnil Kostka. 1 : 0. Zdálo se, že domácí vedoucí gól uklidnil a bude jen otázkou času kdy přidají další branky. Místo toho aby přidali na obrátkách přišel útlum a naopak zvýšená aktivita hostů. Ti hrozili především ze standardních situací. Tu největší příležitost ke srovnání skóre měl v 72. minutě po rohu Fiřt. Závěrečné minuty byly ve znamení střídajících se útoků na obou stranách. Největší příležitosti ke změně skóre měl v 79. minutě domácí Junek a na opačné straně v 86. minutě Nykl. Žádná z nich se ale neujala a tak utkání skončilo pro domácí sice hubeným, ale zaslouženým vítězstvím.

 

FK Meteor Praha VIII – FK SEKO Louny 1 : 0(0 : 0)

Branky: 59. p.k. Kostka

R: Kvaček J. – Zita M., Maiello F.

DS: Harmady M.

ŽK: 2 – 3

Diváci: 130

 

FK Meteor Praha VIII

Toma – Sůra, Rada, Frohna, Slavata – Frantl – Ezeala, Dvořák(90. Nečas), Schulz(78. Holeček) – Kostka(59. Junek), Novotný. Trenér Fíček.

ps