InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Oldies Goldies Párty s DJ Hobo

    pátek 29.3 22:00 - Hradní sklípek, Strakonice

  • Velikonoční farmářské trhy s ukázkami pletení z proutí

    pátek 29.3 9:00 - Drahkov

Zobrazit všechny události
 

Hasiči míří na mistrovství republiky do Ústí nad Labem

Jihočeský reprezentační výběr.  , Autor: HZS Jihočeského kraje

Jihočeský reprezentační výběr.     Autor: HZS Jihočeského kraje

JIŽNÍ ČECHY - Po úspěšném Mistrovství Hasičského záchranného sboru ČR 2018 v Liberci, na kterém jihočeský reprezentační výběr v požárním sportu zaznamenal velice solidní umístění v podobě celkového 6. místa z 15 zúčastněných družstev, se výběr profesionálních hasičů Jihočeského kraje chystá již tento víkend na letošní mistrovský šampionát. Proběhne od čtvrtka 29. srpna do neděle 1. září v Ústí nad Labem.

 

Republikové mistrovství je každoročním vrcholem sportovní sezóny, na který se sportovci připravují po celý rok. Již od ledna vstupují do fyzické a kondiční přípravy, na jaře pak přecházejí na atletický stadion, kde se zdokonalují v atletice a zároveň již trénují a zdokonalují techniky jednotlivých disciplín požárního sportu. Téměř každý měsíc pak členové reprezentačního výběru absolvují několikadenní intenzivní soustředění. Jak jsou na tom se svojí výkonností, pak prověřují na celé řadě mítinků a závodů.

Hlavní snahou realizačního týmu bylo zabudovat do reprezentačního výběru mladé začínající závodníky a vytvořit tak zdravou rivalitu a konkurenci mezi závodníky uvnitř týmu.

Tento záměr se podařil až nečekaně dobře, neboť vzniklo čtrnáctičlenné družstvo mladých (Jan Kučera, Vojtěch Bašta, Ondřej Huml, Patrik Lučanský, Jiří Píbal, David Hájek, Ivan Pěnča) a zároveň starších, velmi zkušených závodníků (Jan Ježek, Radim Švehla, Stanislav Šmíd, Pavel Janů, Michal Doktor, Marek Šenkýř, Milan Čada).
Každý ze závodníků po celou dobu celoroční přípravy podával velice kvalitní výkony, zejména je třeba pochválit velmi rychlé zlepšování některých mladých závodníků v náročných technických disciplínách.

Do Ústí nad Labem odjedou: Stanislav Šmíd, Michal Doktor, Pavel Janů, Marek Šenkýř, Jan Kučera, Ondřej Huml, Ivan Pěnča, Jan Ježek, Patrik Lučanský, Radim Švehla a Vojtěch Bašta.
Jelikož závodníci reprezentující HZS Jihočeského kraje v požárním sportu předvádí po celou dobu přípravy a závodů velmi kvalitní výkony, odjíždí Jihočeši do Ústí nad Labem velmi pozitivně naladěni a s příjemným očekáváním.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace