Klienti mBank mohou díky službám Garmin Pay a Fitbit Pay platit chytrými hodinkami

2
Klienti mBank mohou díky službám Garmin Pay a Fitbit Pay platit chytrými hodinkami
  • Držitelé platebních karet Visa vydaných bankou mBank získali možnost hradit své útraty pomocí chytrých hodinek
  • Bezkontaktní platby jim zajistí služby Garmin Pay a Fitbit Pay
  • Jejich prostřednictvím si budou moci taktéž bezkontaktně vybrat hotovost z bankomatů, které to umožňují

Rychlým, jednoduchým a bezpečným způsobem placení mBank rozšiřuje své portfolio služeb, a řadí se tak mezi první bankovní společnosti, které tento inovativní způsob plateb na českém trhu zavedly.


Bezkontaktní platby prostřednictvím systémů Garmin Pay a Fitbit Pay spouštíme pro klienty s kartou Visa 27. srpna. V současné době vlastní tento typ karet více než tři čtvrtiny našich klientů, v blízké době však samozřejmě chceme rozšířit stejné služby i pro zákazníky využívající karty Mastercard,“ říká Zdeněk Rys, který je zodpovědný za řízení strategických projektů mBank.

Zprovoznění bezkontaktních plateb na podporovaných modelech hodinek je jednoduché. Klient nejprve spáruje chytré hodinky s telefonem prostřednictví aplikace Garmin Connect či Fitbit. Podporují-li chytré hodinky bezkontaktní platby, číslo karty lze zadat v rozhraní aplikace. Přidání se potvrdí zadáním jednorázového kódu SMS, který je zaslán na telefonní číslo registrované v bankovním systému. Po ověření si klient vytvoří čtyřmístný kód, kterým zabezpečí své platby.

Každodenní placení chytrými hodinkami je pak obdobně snadné. Klient přiloží hodinky k pokladnímu terminálu a pohodlně uhradí nákup. Stejně jednoduché jsou i výběry v bankomatu. Klient se přitom nemusí bát jakéhokoliv zneužití karty, protože kdykoliv si hodinky sundá, uzamknou se. Pro další placení pak musí znovu zadat svůj PIN. Vše je velmi bezpečné, reálná data o kartě totiž nejsou nikde v zařízení uložena a zároveň nejsou poskytována ani obchodníkům. Těm je vygenerován pouze virtuální platební token, který zabraňuje zneužití karty.

Chceme, aby naši zákazníci mohli bezkontaktní platby používat na jakémkoliv zařízení, a podpora moderních služeb jako Garmin Pay a Fitbit Pay přesně tento záměr naplňuje. Ať už si klienti mBank přejí platit mobilním telefonem, chytrými hodinkami či jiným zařízením, my jim tyto způsoby plateb chceme umožnit,“ dodává Rys.