Hlavní obsah

Policie pátrá po duševně nemocném muži, který je zřejmě vyzbrojený mačetou

Jihlava

Jihlavská policie pátrá po 36letém duševně nemocném muži, který by mohl být nebezpečný. Podle policistů se může pohybovat po celém území Česka a může mít u sebe mačetu.

Foto: Policie ČR

Pohřešovaný Michal Firon

Článek

Michal Firon odešel z domu v Popicích v pátek a do této chvíle o sobě nepodal žádnou zprávu. „Vzhledem k jeho onemocnění a informaci, že z domu zřejmě odešel se sečnou zbraní, může být muž pro své okolí nebezpečný, a proto by se ho nikdo neměl pokoušet sám kontaktovat,“ řekla mluvčí policie Jana Kroutilová.

Muž má trvalé bydliště na Teplicku, ale mohl by se pohybovat kdekoliv v ČR. Podle policie je vysoký 180 centimetrů, obézní postavy. Má modrozelené oči a světlejší hnědé rovné vlasy. Na rameni má vytetovanou číslici 13.

Na sobě měl při odchodu oblečené buď bílé triko Adidas, nebo zelenomodrou kostkovanou košili, kterou mívá vzhledem k obezitě často rozepnutou, dále měl černé kraťasy. U sebe by mohl mít tašku a batoh černé barvy.

Policisté od pátku prověřili veškerá místa, kde by se mohl nacházet, včetně nemocnic, ale najít se ho nepodařilo, proto se ve středu obrátili na veřejnost. „Žádáme občany, kteří mají informace o tom, kde se pohřešovaný muž v současné době nachází, aby se policistům přihlásili na tísňové lince 158,“ uzavřela Kroutilová.

Reklama

Výběr článků

Načítám