Close search

Chcete si koupit zámek, ve kterém žila Marie Stuartovna? Máte šanci ve Skotsku

Courtesy of Savills Zdroj: Courtesy of Savills

Milovníci britské historie si mohou pořídit skutečně výjimečný zámek, jehož historie se pojí s významnou postavou britských dějin, Marií Stuartovnou, královnou Skotska. Celá usedlost, která má i vlastní tavernu, se prodává za "pouhých" 9,7 milionu dolarů (218 milionů korun).

Abyste se stali vlastníky historického zámku ve Skotsku, nemusíte nutně patřit mezi místní šlechtu. Stačí mít slušně zásobené bankovní konto. Zámek Seton ve Východním Lothianu je nyní na prodej a koupit si ho může kdokoli, kdo bude mít na účtu 218 milionů korun.

Zámek Seton se nachází na jihovýchodě Skotska pouhých 25 minut jízdy od Edinburghu. Původně byl součástí paláce Seton, avšak po Jakobitském povstání začal chátrat. Dříve, než ale upadl v zapomnění, patřil údajně mezi jedno z nejoblíbenějších sídel skotské královny Marie, vládnoucí v letech 1542 až 1567, která v něm trávila i líbánky.

Palác poté vyhořel a byl kompletně přestavěn. Historické záznamy tvrdí, že v 17. století patřil mezi vůbec nejhonosnější šlechtická sídla na území celé dnešní Velké Británie.

Současní vlastníci, kteří nyní udržovaný zámek prodávají, se tak údajně rozhodli učinit pouze z rodinných důvodů. Údajně nyní tráví více času v zahraničí a skvostné stavby si neužijí. Proto se rozhodli předat klíče od historického sídla jiné rodině.

PODÍVEJTE SE NA LUXUSNÍ ZÁMEK NA PRODEJ: 

Nejčtenější články