Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

PÁTRÁNÍ: Má duševní nemoc, může být kdekoliv. Police pátrá po muži s mačetou

Policisté hledají šestatřicetiletého muže, který odešel 22. srpna z domu v Popicích u Jihlavy, kde v tu dobu pobýval. Michal Firon trpí duševním onemocněním a podle dostupných informací může být muž pro své okolí nebezpečný, a proto by se ho nikdo neměl pokoušet sám kontaktovat. Důležité je zavolat na linku 158 a přivolat policisty.

Oznámení o pohřešování přijali policisté v pátek 23. srpna. Muž odešel předchozího dne z domu v Popicích u Jihlavy, kde v tu dobu pobýval, a od té doby o sobě nepodal žádnou zprávu. Muž trpní duševním onemocněním.

„Policisté ihned po přijetí oznámení vyhlásili po pohřešovaném muži celostátní pátrání. Informace byla předána všem policejním hlídkám a policisté po něm začali pátrat,“ sdělila Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

Může být kdekoliv

Policisté prověřili široké okolí místa jeho bydliště, zdravotnická zařízení a pátrali po něm i na dalších místech, u kterých vznikl předpoklad, že by se tam mohl nacházet či pohybovat. Do současné doby se pohřešovaného muže nalézt nepodařilo. Není vyloučené, že se nachází kdekoli na území republiky.

„Žádáme občany, kteří mají informace o tom, kde se pohřešovaný muž v současné době nachází nebo pohybuje, aby se policistům přihlásili na tísňové lince 158. Zároveň policisté upozorňují, že vzhledem k možnému riziku ze strany pohřešovaného muže, ho občané nemají sami kontaktovat,“ dodala mluvčí policistů.

Popis muže

Pohřešovaný Michal Firon má trvalé bydliště na Teplicku. Je vysoký 180 centimetrů, obézní postavy. Má modrozelené oči a světlejší hnědé rovné vlasy. Muž má na rameni paže tetování, jedná se o číslici 13. Na sobě měl při odchodu oblečené buď bílé triko Adidas, nebo zeleno modrou kostkovanou košili, kterou mívá vhledem k obezitě často rozepnutou, dále měl černé kraťasy. U sebe by mohl mít tašku a batoh černé barvy. Dále vzniklo podezření, že si s sebou při odchodu odnesl starou mačetu.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky pátrání, Michal Firon, nemoc, zbraň, policie, veřejnost, Jihlava, Popice, duševní porucha, police, Adidas, dům

PÁTRÁNÍ: Má duševní nemoc, může být kdekoliv. Police pátrá po muži s mačetou  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.