Pohodlné a funkční oblečení na běhání přináší Columbia Montrail

28. Srpen 2019 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 15858

Běhání se u nás těší dlouhodobě velké popularitě a není divu, že se z městského prostředí parků či stezek přesouvá do terénu přírody a hor, které přinášejí běžcům nové výzvy. Tzv. trailové běhání si získává stále větší oblibu. Vyžaduje však specifické vybavení.

Značka Columbia Montrail nabízí komplexní produktovou řadu “od hlavy k patě” vyvinutou pro nejlepší výkon a pohodlí při běhu v terénu nebo extrémních podmínkách běhu v horách. Vznikla kombinací zkušeností a dobrého jména společnosti Montrail v oblasti trail runningu a inovativního produktového designu společnosti Columbia. Na náš trh dorazila značka Columbia Montrail před dvěma roky a postupně si buduje pozici a získává oblibu u ultra běžců i jedinců, kteří si jdou občas rádi zaběhat do přírody. Kolekce nabízí nejen oblečení, ale hlavně technologiemi nabité boty určené pro běžný trénink třeba v lese i náročné horské ultramaratnové závody.

Mezi hlavní technologie trialových bot Columbia Montrail patří například FluidGuide zajišťující stabilitu ve středu chodidla a plynulý pohyb nohou. Technologie FluidFoam poskytuje díky tlumící pěně větší odpružení. A kombinace technologií vnějších podešví  s technologií TraiShield zaručí v proměnlivém terénu spolehlivou trakci v jakémkoliv počasí na jakémkoliv povrchu i ochranu před kameny, kořeny a ostatním nerovnostmi v terénu. Vybrané modely kolekce nabízí pokročilé řešení, díky kterému je chodidlo v suchu i v těch nejextrémnějších podmínkách. Technologie membrány OutDry Extreme zvenku boty zaručuje prodyšnost, ale zároveň naprostou voděodolnost. 

I běžecké oblečení Columbia Montrail vyniká řadou technologií a je zaměřeno na vysoký výkon v náročných proměnlivých podmínkách. Pro větší pohodlí běžců je vyrobeno z odlehčených materiálů. V kolekci nechybí ani lehká voděodolná technologie  OutDry. Trička i běžecké šortky jsou pak vybaveny kombinací technologií Omni Shade, která chrání před nežádoucími slunečními paprsky, Omni-Wick, která odvádí vlhkost od těla a umožňuje její rychlé odpařování, revoluční potem aktivovanou chladící technologií Omni-Freeze ZERO, která díky polymeru ve tkanině snižuje celkovou teplotu materiálu, urychluje proces odvádění vlhkosti a zajišťuje okamžité ochlazení s dlouhotrvajícím účinkem. Běžci tak zůstávají v suchu s optimální regulací teploty. Vybrané modely pak obsahují i technologii Omni-Shade Sun Deflector, která spočívá v drobných tečkách z dioxidu titanu, jež jsou zakomponované do tkaniny a aktivně odrážejí dopadající paprsky slunečního záření. 

Vyzkoušeli jsme černé běžecké šortky Columbia Montrail, které byly stvořeny pro pohyb. Nohy pěkně obepnou, jsou vybaveny potem aktivovaným chladicím systémem a ultratenkou tkaninou se zabudovaným UPF 40. Mají stahovací, kompresní nohavice, umožňující větší pohyb. Pěkně drží na nohou. Na zadní straně mají bezpečnostní kapsu na zip, kam bezpečně uložíte klíč od domu či další drobnosti, které vám běžně při běhu překáží. Kraťasy obsahují reflexní detaily, takže i když vyběhnete za šera či potmě, nemusíte se bát, že byste byli přehlédnutelní. 

Women’s Titan Ultra™ II Short

Women’s Titan Ultra™ II Short

K černým kraťasům jsme oblékli modré sportovní tričko Columbia Montrail, vybavené chladivou technologií. Tričko se velmi příjemně nosí, odvádí pot. Velikostně sedí akorát. Je velmi pohodlné. 

Women's Zero Rules™ Short Sleeve Shirt

Women's Zero Rules™ Short Sleeve Shirt

A protože tím nejdůležitějším při běhu je kvalitní obuv, vsadili jsme na Columbia Montrail X.S.R. Jedná se o lehkou univerzální běžeckou botu, krosovku, která je ideální na různé povrchy. Během jednoho běhu si poradí s přechody povrchů od silnice po trialovou cestu či kamenitý horský povrch. Mezipodešev tvoří technologie FluidFoam, která tlumí nárazy a poskytuje o 17% větší odpružení než klasická EVA a inovativní PearlFoam, která dodá maximální pohodlí a návratnost energie. Bezešvý svršek ze síťoviny je doplněn vyztuženou patou pro lepší stabilitu.

Women’s Variant X.S.R.™ Shoe

Women’s Variant X.S.R.™ Shoe

Galerie

Women’s Titan Ultra™ II Short
Women's Zero Rules™ Short Sleeve Shirt
Women’s Variant X.S.R.™ Shoe