InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Expediční kamera – festival cestovatelských filmů

    neděle 28.4 16:00 - Čajovna Pod Stolem, Strakonice

  • Vernisáž výstavy modelů, obrazů a sbírkových předmětů k operaci Overlord

    neděle 28.4 14:00 - Městská galerie Vodňany, náměstí Svobody 18

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Základní škola Na Sadech bude mít novou jazykovou učebnu

 Autor: Ilustrační foto

    Autor: Ilustrační foto

TŘEBOŇ - Nová, moderní a interaktivní… to jsou přívlastky pro jazykovou učebnu, kterými se bude moci pochlubit základní škola Na Sadech. Nová jazyková učebna bude splňovat nároky na interaktivní výuku. „Budeme moci aplikovat moderní postupy vyučování a zkvalitníme systém vzdělávání. Museli jsme vyjít vstříc požadavkům pedagogů a hlavně žáků,“ uvedla k tomuto bodu jednání zastupitelstva v pondělí 26. srpna ředitelka školy Jana Polčáková.

 

Zastupitelstvo města schválilo předfinancování investice. V dubnu schválili v Integrovaném regionálním operačním programu (IROP) předložený projekt. Dotace pokryje 95 procent a zbylých 5 procent zafinancuje škola jako žadatel. S ohledem na fakt, že základní škola nemá dostatečné investiční zdroje, přislíbilo město coby zřizovatel pomoc.

Zastupitelstvo schválilo uvolnit na projekt celkem 1,88 milionu korun. Z této částky se souhlasem zastupitelstva bude škola přispívat z fondu investic na celkové náklady jedním milionem korun a zbylých 880 tisíc korun uhradí město. Dotace bude škole proplacena až po zrealizování projektu a poté dojde k vypořádání s městem. To by mělo nastat nejpozději do prosince příštího roku.

„Za město vítáme nejen zkvalitnění nabídky školní výuky a možnost využití učebny i širokou veřejností, ale především fakt, že do projektu se dostaly i náklady na bezbariérovou toaletu a schodolez. Budova školy se tak stane plně bezbariérovou," uvedla místostarostka Jana Grammetbauerová.

Je nutné dodat, že zlepšení nezaznamená pouze vnitřek školy, ale i venkovní prostředí. Celá akce totiž obsahuje rovněž pořízení a výsadbu 50 kusů tújí a pořádný trávník.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace