Hlavní obsah

Po vyčerpávajícím honu chytili kočku, která do věznice nesla mobily

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vynalézavost některých vězňů a jejich kompliců na svobodě nezná mezí. Zakázané věci se pokouší do věznice dostat i pomocí živých zvířat. Jednoho takového poslíčka zahlédli dozorci ve věznici v kostarickém městě San Rafael de Alajuela. Než ji ale stačili chytit, utekla jim kočka do stok a začal dlouhý hon.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační fotka

Článek

Kočky si minulý čtvrtek na pozemku věznice La Reforma povšiml jeden z dozorců. Zvíře na sobě mělo připevněnou malou taštičku. Dozorce kočku chytil a strčil do pytle, dokud nenajde příhodnou klec, kde by ji mohl zavřít. Dříve než ji ale našel, kočka zvládla roztrhnout pytel a zmizet v hlubokých stokách.

Pro muže zákona nastaly krušné chvíle. Pokusili se kočku lokalizovat, stoky jsou ale dlouhé a hluboké, takže nakonec jim nezbylo nic jiného, než ostražitě čekat u míst, kde by se kočka mohla objevit. To se povedlo po úmorných pěti hodinách.

Kočka v malém pytlíku pašovala do věznice dva mobily, nabíječku a několik sim karet. Zatímco policisté prohlíželi a dokumentovali zabavenou kořist, kočka potvrdila, že je mistryní útěků. Tentokrát jí to ale příliš práce nedalo. Využila otevřených dveří a utekla pryč.

Vedení věznice o víkendu potvrdilo, že malý chlupatý pašerák je stále na útěku, dozorci však mají oči na stopkách pro případ, že by se zase objevil. Není vyloučeno, že muži zákona doufají, že by je třeba kočka mohla dovést ke svým majitelům.

Reklama

Výběr článků

Načítám