Do Plzně a Brna míří už příští týden Evanescence. Zahrají dva dny po sobě

Vydáno 29.08.2019 | autor: redakce

Hned dva koncerty odehrají v rámci série Rock for People Concerts slavní Evanescence. Ve středu 4. září zahrají v Plzni v DEPO2015. O den později, tedy 5. září, se objeví v brněnské hale Vodova. Jako support představí svou unikátní fúzi rocku a popu americká kapela Veridia.

Do Plzně a Brna míří už příští týden Evanescence. Zahrají dva dny po sobě Do Plzně a Brna míří už příští týden Evanescence. Zahrají dva dny po sobě

Charismatická zpěvačka a pianistka Amy Lee založila kapelu Evanescence v polovině devadesátých let v Little Rocku v americkém Arkansasu spolu s kytaristou Benem Moodym. Ještě jako teenageři se potkali na skautském táboře, kde Amy zpívala a hrála u piana, a její verze Meat Loafova hitu  I´d Do Anything For Love Moodyho dostala do kolen a Amy následně „ukecal” k založení kapely.

Evanescence v Praze propojili symfonický orchestr s elektronikou

Zpočátku to neměli se svým stylem vstřebávajícím nejrůznější hudební vlivy snadné, americký středozápad té doby patřil zcela jiným žánrům - mladé fascinoval death metal a starší generace holdovala podstatně měkčí muzice. Po několika EP a prvním regulérním demo CD Origin mezi lety 2001 a 2003 natočili zlomové album Fallen. Citem pro rovnováhu mezi křehkou krásou a přirozenou rockovou tvrdostí a také díky hitu Bring Me To Life přineslo kapele světovou popularitu.

Fallen, kterého se prodalo celkem 17 miliónů kusů, vyneslo v roce 2004 kapele pět nominací na Grammy a dvě z nich dokázala proměnit v zisk zlatých gramofónků - v kategoriích Best New Artist a Best Hard Rock Performance. Kapela se pod vedením Amy Lee vyrovnala s četnými změnami v sestavě, včetně odchodu Bena Moodyho, a tvůrčími i koncertními pauzami. Vydala koncertní DVD a CD kompilaci Anywhere but Home (2004), album The Open Door (2006) a Evanescence (2011) ve kterém se Amy Lee, která se věnuje i sólové kariéře, dle vlastních slov “znovu zamilovala do Evanescence. V roce 2017 rozšířili svou diskografii o album Synthesis.

Text: TZ

Témata: Evanescence, Plzeň, Brno, koncert

Mohlo by Vás zajímat

zavřít