Hlavní obsah

Spolupráce Rytířů s Ústím? Jágr pouští na sever Čech osm hráčů a přivádí do Kladna obránce

Praha

Během léta se pro nadcházející ročník domluvili na vzájemné spolupráci a úzkém partnerství, které nyní vykrystalizovalo v předsezonní hráčské přesuny. O místo v kádru extraligových hokejistů Kladna úspěšně během přípravných duelů zabojoval ústecký obránce Ondřej Smetana, na sever Čech do první ligy naopak putuje osm mladých Rytířů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaromír Jágr se chystá s Kladnem na novou sezonu

Článek

„Ondra Smetana nás v přípravě zaujal a počítáme s ním pro extraligu. Naopak naši, především mladí hráči, pomůžou Ústí a mohli by zůstat v zápasovém tempu. Jak už bylo řečeno dříve, jakýkoliv hráč Kladna se v průběhu sezony může objevit v ústeckém dresu a cesta vede samozřejmě i naopak," řekl pro stránky kladenského klubu jeho sportovní manažer a trenér David Čermák.

Spolu s majitelem Rytířů Jaromírem Jágrem se opačným směrem rozhodli uvolnit osmičku svých kmenových hráčů - brankáře Davida Stahla, obránce Jakuba Müllera, Václava Vebera, Adama Zicha a útočníky Matyáše Filipa, Adama Kalaje a bratry Ondřeje a Martina Bláhovými.

Sedmadvacetiletý Smetana se tak v sezoně dočká extraligového debutu, dosud totiž působil jen v druhé nejvyšší soutěži - v Ústí nad Labem a poslední tři roky v Litoměřicích.

„Počítali jsme, že Ondřej Smetana bude naším klíčovým obráncem, ale samozřejmě mu přejeme, aby se v extraligovém týmu Kladna zabydlel. Jsme rádi za vzájemnou hráčskou výpomoc a věříme, že nám kladenští hráči pomohou, a to včetně mladíků, kteří v současné době bojují o místo v základní sestavě Slovanu," uvedl sportovní jednatel a trenér Ústí nad Labem Vladimír Evan.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice