Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Brně začne stavba kanalizace u pěti městských částí za miliardu

V Brně by měla do dvou měsíců začít dostavba kanalizace za více než miliardu korun. Dotkne se pěti městských částí a asi 3000 obyvatel, řekl dnes ČTK radní Brna pro investice David Grund (ODS). Podle něj město chystá ještě stavbu dvou retenčních nádrží, u kterých radní očekává náklady kolem 1,5 miliardy. Práce na kanalizaci i retenčních nádržích by měly být hotovy do konce roku 2023.

Radní Brna vybrali na dostavbu kanalizace společnost s názvem Kanalizace Brno II, kterou tvoří sdružení firem OHL ŽS, Hochtief CZ a Firesta-Fišer. Dobudování kanalizace se týká městských částí Brno-jih, Bosonohy, Maloměřice a Obřany, Líšeň a Tuřany. "Projekt výrazně zvýší kvalitu života asi 3000 obyvatel z pěti městských částí. Nebudou muset vyvážet septik, nebo budovat jímky," uvedl Grund.

Kanalizace by měly být hotové do 4 let

Brno plánuje také výstavbou dvou retenčních nádrží, které ale bude soutěžit samostatně. Nyní pracuje na potřebných dokumentech. "Předpokládané náklady by mohly být kolem 1,5 miliardy korun. Kanalizace i retenční nádrže mají být hotové do konce roku 2023," dodal Grund. Voda z nové kanalizační stoky i dvou retenčních nádrží bude končit v čistírně odpadních vod, která má podle města vyhovující kapacitu. Tím se má zlepšit kvalita vody ve vodních tocích.

Podle Anny Dudkové z tiskového oddělení města přesahují celkové předpokládané náklady na dobudování kanalizace tři miliardy korun. Kromě kanalizace a retenčních nádrží se podle Dudkové také počítá třeba s obnovou cest, vybudováním chodníků nebo parkovacích míst i s bezpečnostními prvky a zelení.

hor ver

Autoři | Foto Události Brno

Štítky ČR, stavby, voda, správa, kanalizace, Brno, městská část, nádrž, ODS, OHL ŽS, Bosonohy, Maloměřice, Obřany, Líšeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně začne stavba kanalizace u pěti městských částí za miliardu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.