Trailer: Dva oscaroví herci, praní špinavých peněz a jeden opálený vepř

Trailer: Dva oscaroví herci, praní špinavých peněz a jeden opálený vepř
The Laundromat (detail plakátu) | Netflix
Prací automat
Snímek The Laundromat ("Pračka/Prádelna") se aktuálně objeví na probíhajícím filmovém festivalu v Benátkách, produkovala ho společnost Netflix, která se hodlá udržet na filmovém výsluní. Kromě Oldmana (skutečný Jürgen Mossack) a Banderase (skutečný Ramón Fonseca) se v dramatu inspirovaném skutečnými událostmi dále představí oscarová Meryl Streep (fiktivní postava Ellen Martin), Sharon Stone nebo Matthias Schoenaerts.
Co je na novince Stevena Soderbergha vzrušující? Že příběh a události vypadají jako smyšlené, ale ve více či méně přikrášlené verzi se staly. Autor tedy i tentokrát částečně mystifikuje, čímž odkazuje na své slavné Dannyho parťáky a "lupičské" filmy, díky kterým si získal renomé u diváků na celém světě.
Netflix snímek The Laundromat na online platformy uvede 18. října letošního roku.
Antonio Banderas, Gary Oldman
The Laundromat - Gary Oldman a Antonio Banderas | Netflix
Jak to bylo s Panamas Papers ve skutečnosti? V roce 2015 se dostalo 11,5 milionů tajných dokumentů do médií. Šlo o únik informací společnosti Mossack Fonseca, která radila klientům z více než 40 zemí jak správně investovat přes offshoreové společnosti (rozuměj vyhnout se finančnímu zdanění v zemi bydliště/podnikání). Dokumenty vznikaly od 70. let minulého století a o jejich existenci média prvně informovala v dubnu roku 2016.
Meryl Streep
Prací automat