QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

14 kontrolovaných cizinců mělo padělané doklady, navíc pracují načerno

29.08.2019 16:03

Na Klatovsku proběhla kontrola cizinců  v jedné z firem. A výsledky vůbec nejsou příznivé. Hned 14 lidí z 38 kontrolovaných mělo padělané doklady. Navíc bylo zjištěno, že pracují bez povolení.

DSC05858

"V úterý  27. srpna 2019 provedli policisté odboru cizinecké policie Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje ve spolupráci s policisty Mobilní jednotky Ředitelství Služby cizinecké policie pobytovou kontrolu ve výrobním závodu na Klatovsku. Při pobytové kontrole zaměřené na dodržování pobytového režimu cizinců v oblasti výkonu výdělečné činnosti zkontrolovali policisté celkem 38 osob. Z toho 14 cizinců se policistům na výzvu prokázalo průkazy totožnosti občana EU, které na místě přítomní specialisté na odhalování padělků označili za padělané," popisuje tisková mluvčí policie Markéta Fialová.

Jednalo se o Ukrajince, kterým teď hrozí vyhoštění.

"Všichni cizinci byli na místě zadrženi a v současné době je s nimi vedeno zkrácené přípravné řízení. Pokud budou soudem shledáni vinnými, hrozí jim trest odnětí svobody. Dalším šetřením policisté zjistili, že všichni cizinci pracují ve firmě bez příslušných oprávnění. Vzhledem k tomu, že se navíc vydávali za občany EU a neoprávněně čerpali s tím spojených benefitů, bude jim odborem cizinecké policie vydáno rozhodnutí o správním vyhoštění, kdy do doby jeho realizace byly osoby umístěny do detenčního zařízení," dodala Markéta Fialová.

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24