Na vlakovém nádraží v Curychu se představily nejlepší tyčkařky světa. Tři zdolaly 480 centimetrů

Neobyčejný zážitek si odnesli cestující na nejrušnějším evropském vlakovém nádraží. Ve švýcarském Curychu se tam v předprogramu finále atletické Diamantové ligy utkaly nejlepší tyčkařky, které létaly několik metrů nad hlavami nejen sportovních fanoušků.

Curych Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejlepší tyčkařky světa zahájily na vlakovém nádraží v Curychu předprogram Diamantové ligy

Nejlepší tyčkařky světa zahájily na vlakovém nádraží v Curychu předprogram Diamantové ligy | Foto: Jakub Marek | Zdroj: Český rozhlas

Na nádraží v Curychu se neustále střídají moderní vlaky. Stačí ale popojít jen o pár desítek metrů a člověk se ocitne v centru světové atletiky.

„Vlastně to pro mě nebyla těžká soutěž. Rozběh byl velmi rychlý a nebylo to tak vyčerpávající jako na stadionu. Skákalo se obecně hodně vysoko, a i když jsem vyhrála, tak mě trochu mrzí, že jsem nepřeskočila 492 centimetrů. Celkově to ale pro mě byla velmi dobrá soutěž,“ uvedla po nejkvalitnější soutěži v sezoně vítězná Ruska Sidorovová.

Atmosféra byla úžasná, pochvaluje si vítězná rekordmanka Nagoetteová Pražskou tyčku

Číst článek

Letos se totiž ještě nestalo, že by v závodě překonala víc než jedna atletka 480 centimetrů a v Curychu se to povedlo hned třem. Za bývalou mistryní Evropy skončila Američanka Katie Nageotteová, která tak potvrdila, že se jí pár metrů od diváků skáče velmi dobře.

„Ano, miluju tenhle typ soutěží. Můžete si ke svému skákání vybrat hudbu, lidé dělají rámus, ta atmosféra je prostě elektrizující. To člověku připomene, jaká je atletika zábava, a že ji dělá právě proto, že ho baví. Pak jde všechno lépe,“ řekla šampionka červnové Pražské tyčky Nageotteová.

„Chtěla bych moc poděkovat všem lidem, kteří sem dorazili, protože bez nich bychom tady takové skvělé výkony nenaskákaly. Byla jsem se tady na nádraží loni podívat na kluky a byla jsem z toho nadšená. Celý rok jsem snila o tom, že bych tady mohla závodit. Je to určitě jedna z nejlepších soutěží,“ doplnila Američanku Nageotteovou Ruska Sidorovová.

Ta je tak po výkonu 487 centimetrů z nádraží velkou nadějí neutrálního týmu ruských atletů pro blížící se světový šampionát v Kataru. Tam bude pár desítek sportovců z největší země světa bojovat o medaile opět pod vlajkou Mezinárodní atletické federace, kvůli pokračujícímu trestu za státem řízený doping.

The perfect card, up and over a meeting record of 4.87m ✈️

Anzhelika Sidorova reigned supreme in the pole vault at Zurich's main train station tonight - just one more sleep until the main programme of @Weltklasse Zürich 🇨🇭🕡🇨🇭

23:27 – 28. 08. 2019

4 12

Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme