29. srpna 2019 • 23:11

Liberec v Lize mistrů padl v Severním Irsku. Plzeň zdolala finského mistra

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Odstartoval šestý ročník hokejové Ligy mistrů. A hned nečekanou prohrou Liberce na ledě severoirského Belfastu 4:5. V hodně ostrém utkání bylo rozdáno 123 trestných minut, kapitán Petr Jelínek a Jan Ordoš kvůli trestům do konce zápas ani nedohráli. Do soutěže vstoupila i Plzeň, která na domácím ledě předvedla úžasný obrat proti finskému mistrovi z Hämeenlinny. Ještě v poloviě třetí třetiny prohrávala o dva góly, nakonec vydřela dva body za výhru 5:4 v prodloužení. Rozhodl Petr Straka.



Ve skupině C hokejisté Liberce na první pokus neuspěli. V Belfastu byli sice výrazným favoritem, jenže zápas vycházel od začátku lépe domácím. Přesně po dvou minutách otevřel při přesilovce skóre Bobby Farnham a potrestal tak faul Tomáše Havlína. V osmé minutě odpověděl rovněž v početní výhodě Libor Hudáček.

Belfast šel zásluhou Patryka Wronky znovu do vedení, ještě do přestávky však opětovně srovnal Ronald Knot. Ve 24. minutě zakončil přečíslení Brian Ward a svěřenci kouče Patrika Augusty museli znovu dotahovat. Díky druhému zásahu Hudáčka se jim to při další přesilovce povedlo. Kanaďan Curtis Hamilton ale také využil 20 sekund před druhou pauzou početní výhodu a domácí Giants vedli 4:3.

Vyloučení Petra Jelínka do konce zápasu využil navíc ve 45. minutě Ward. Také on se trefil podruhé v utkání a Belfast díky němu poprvé během večera vedl dvoubrankovým rozdílem. V samém závěru sice ještě snížil Jakub Valský, ale to už bylo ze strany Bílých Tygrů vše.

VIDEO | Sestřih utkání Belfast - Liberec (5:4)

Góly

Domácí: 02:00. Farnham, 11:26. Wronka, 23:28. Ward, 39:40. Hamilton, 44:32. Ward

Hosté: 07:20. Hudáček, 16:15. Knot, 31:46. Hudáček, 59:32. Valský

Sestavy

Domácí: Owen (Murphy) – Leonard (A), Mullen, Forsberg, Raine (A), Swindlehurst, Pelech (C), Garside – Hamilton, Lake, Wronka – Reddox, Ward, Farnham – Smothermann, Dupuy, Long – Hook, Morgan, Garside.

Hosté: Peters (Schwarz) – Šmíd (A), Hanousek, Derner, Knot, Havlín, Kolmann – Birner (A), Bulíř, Hudáček – Marosz, Filippi, Lenc – Krenželok, Jelínek (C), Zachar – Ordoš, Musil, Valský – Vlach.

Rozhodčí

Rohatsch (Německo), Sewell – Dalton, Fraley (všichni Velká Británie).

Stadion

SSE Arena, Belfast

Plzeň zvládla skvělý obrat

Hokejisté Plzně vstoupili vítězně do nového ročníku Ligy mistrů a po zdařilém obratu porazili v utkání základní skupiny B Hämeenlinnu 5:4 v prodloužení. Škoda prohrávala s finským soupeřem třikrát dvoubrankovým rozdílem, ale díky gólu Petra Straky v čase 61:51 měla poslední slovo.

Západočeši měli v duelu velkou střeleckou převahu (44:23), ale po většinu hrací doby ztráceli. Po bezbrankové první třetině měl finský tým skvělý nástup do druhého dějství a Jere Innala a Petteri Nikkilä zajistili hostům v rozmezí 78 sekund dvoubrankový náskok. Jaroslav Kracík sice ve 33. minutě snížil, ale Hämeenlinna brzy kontrovala.

Začátek třetí části vyšel naopak dobře Indiánům a Peter Čerešňák snížil. Ve 46. minutě ale Markus Nenonen opět vrátil dvougólové vedení na stranu HPK. Přes pět tisíc diváků ale vidělo výborný finiš Plzně. Přesně po 51 odehraných minutách oživil naděje navrátilec Tomáš Mertl. V 57. minutě vyrovnal Jakub Pour a obrat dokonal v prodloužení Straka.

VIDEO | Sestřih utkání Plzeň - Hämeenlinna (5:4pr.)

Góly

Domácí: 32:34. Kracík, 41:49. Čerešňák, 51:00. Mertl, 56:12. Pour, 61:51. Straka

Hosté: 21:19. Innala, 22:58. Nikkilä, 35:50. Lahtela, 45:20. Nenonen

Sestavy

Domácí: Frodl (Pavelka) – Moravčík, Kaňák, Budík, Vráblík, Pulpán (A), Čerešňák – Pour, Mertl (A), Gulaš (C) – Němec, Vlach, Kantner – Rob, Kracík, Indrák – Straka, Kodýtek, Eberle – Přikryl.

Hosté: A. Karjalainen (Voutilainen) – Laatikainen (A), Nikkilä (A), Friman (C), Eronen, Nurmikanta, M. Karjalainen, Latvala – Cornet, Kunyk, Puustinen – Innala, Tikka, Nenonen – Tavi, Lucenius, Krivosik – Kanninen, Lahtela, Ruokonen – Seppälä.

Rozhodčí

Ansons, Pražák – Svoboda, Zíka

Stadion

LOGSPEED CZ Aréna

Návštěva

5135 diváků

Zápasy základních skupin hokejové Ligy mistrů:

Skupina A:
Klagenfurt - Tappara Tampere 3:2,
Biel - Frisk Asker 2:1.

Skupina B:
Zug - Rungsted 5:2 (za domácí Jan Kovář 1+1).

Skupina C:
Lulea - Augsburg 2:3 po sam. nájezdech.

Skupina G:
Färjestad - Banská Bystrica 6:1,
Mnichov - Ambri-Piotta 3:0.

Hokejisté severoirského Belfastu vlétli na Liberec s obrovským nadšením, v úvodu je poslal do vedení Bobby Farnham
Hokejisté severoirského Belfastu vlétli na Liberec s obrovským nadšením, v úvodu je poslal do vedení Bobby Farnham

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud