Nadace The Mary Kay Foundation(SM) a UT Southwestern uzavřely partnerství s cílem vymýtit nádorová onemocnění žen po celém světě

V rámci dlouhodobého partnerství bude probíhat nový mezinárodní program stáží, který nabídne vědcům z celého světa podílet se na průlomovém výzkumu rakoviny

Nadace The Mary Kay Foundation(SM), která již po desítky let patří mezi jedničku v oblasti úsilí o vymýcení nádorových onemocnění, která postihují ženy, nedávno představila grant ve výši 500 tisíc dolarů na financování globálního programu stáží, ve spolupráci se svým dlouholetým partnerem, univerzitní nemocnicí UT Southwestern Medical Center. Tyto nové roční stáže nabídnou až pěti vědeckým a výzkumným pracovníkům v postgraduálním studiu příležitost podílet se na špičkovém výzkumu nádorových onemocnění v renomované univerzitní nemocnici UT Southwestern v Dallasu a umožní jim pak pokračovat ve výzkumu i v jejich rodné zemi. Tento nový grantový program je důkazem neutuchajícího úsilí nadace The Mary Kay Foundation při podpoře výzkumu na vymýcení nádorových onemocnění, která postihují ženy z celého světa a jedná se navíc o první globální výzkumný program této nadace, se zaměřením na rakovinu.

Tato tisková zpráva obsahuje multimédia. Celou tiskovou zprávu si můžete přečíst zde: https://www.businesswire.com/news/home/20190828005139/en/

"Mary Kay Ash, naše zakladatelka, na vlastní oči viděla, jak rakovina ovlivňuje naše nezávislé kosmetické poradkyně, jejich rodiny i ženy z celého světa," řekl Ryan Rogers, člen představenstva nadace The Mary Kay Foundation(SM) a vnuk Mary Kay Ash.

"Snaha vymýtit nádorová onemocnění, která postihují ženy, se pro ni stala posláním. Díky rozšíření našeho partnerství s univerzitní nemocnicí UT Southwestern tak budeme moci pokračovat v této život zachraňující činnosti i na globální úrovni."

Nadace The Mary Kay Foundation(SM) navázala dlouhodobé partnerství s univerzitní nemocnicí UT Southwestern díky spolupráci s Dr. Jerry W. Shay, který je profesorem buněčné biologie na univerzitě UT Southwestern a čestným členem profesorského sboru nadace The Mary Kay Foundation(SM).

Dr. Shay zastává funkci předsedy vědecké kontrolní komise nadace The Mary Kay Foundation pro inovativní grantové programy zaměřené na výzkum rakoviny ve Spojených státech amerických již 22 let a nyní bude hlavním zkoušejícím tohoto nového mezinárodního grantového programu.

"Mezinárodní expanze našeho programu vědeckých stáží a grantů nám umožní zaměřit se na nádorová onemocnění, která se nejčastěji vyskytují u žen," řekl Dr. Shay.

"Chceme vybrat skupinu vhodných kandidátů v postgraduálním studiu z celého světa, pozvat je do Dallasu a poskytnout jim potřebné nástroje a zdroje k provádění průlomového výzkumu v naší výzkumné laboratoři. Jejich práce by mohla mít významné celosvětové dopady na to, jak chápeme a léčíme nádorová onemocnění."

Od svého založení v roce 1996 se nadace The Mary Kay Foundation(SM) snaží podporovat úsilí a odhodlání své zakladatelky, Mary Kay Ash a naplnit její vizi vytvořit svět bez nádorových onemocnění.

Do dnešního dne nadace The Mary Kay Foundation(SM) věnovala téměř 23 miliónů dolarů na podporu práce 225 předních odborníků z celých Spojených států amerických na výzkum nádorových onemocnění, která postihují převážně ženy s cílem najít léky na rakovinu prsu, dělohy, krčku děložního a vaječníků.

"Boj s rakovinou byla pro Mary Kay Ash osobní záležitost," řekla Dr. Gildea, ředitelka výzkumu ve firmě Mary Kay Inc.

"A osobní záležitost je to i pro nás. Byla by pyšná na to, že pokračujeme v jejím odkazu sloužit ženám a to v ještě větším měřítku."

O nadaci The Mary Kay Foundation(SM)

Nadace The Mary Kay Foundation(SM) se snaží naplnit sen Mary Kay Ash, která chtěla zlepšit kvalitu života žen po celém světě. Proto vybíráme finanční prostředky, které investujeme do průlomového výzkumu rakoviny s cílem najít lék na nádorová onemocnění, která postihují převážně ženy. Kromě toho investujeme také do boje proti domácímu násilí proti ženám.

Od roku 1996 přispěla nadace The Mary Kay Foundation(SM) částkou více než 78 milióny dolarů různým organizacím, které se snaží toto dvojjediné poslání naplňovat.

Nadace navíc podporuje iniciativy zaměřené na podporu povědomí o nádorových onemocněních, podporu komunitních programů a změny legislativy, které mají pomoci udělat svět pro ženy lepším a bezpečnějším.

Společně můžeme udělat svět pro ženy lepší.

Pokud se chcete dozvědět více o tom, jak můžete pomoci vzdělávat, stát se dobrovolníky nebo poskytnout dary na podporu naší život zachraňující práce a na podporu zdraví a kvality života žen, navštivte webové stránky marykayfoundation.org a sledujte nás na sociálních sítích Facebook, Instagram a Twitter.

Přečtěte si zdrojovou verzi této tiskové zprávy na webových stránkách businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20190828005139/en/

Kontakt:

The Mary Kay Foundation

marykay.com/newsroom

972.687.5332 nebo media@mkcorp.com

Zdroj: Nadace The Mary Kay Foundation

Text této zprávy v původním, zdrojovém jazyce je oficiální verzí. Překlad této zprávy do jiných jazyků poskytujeme pouze jako doplňkovou službu. Text zprávy v původním, zdrojovém jazyce je jedinou právně závaznou verzí této tiskové zprávy.

(BW)

Klíčová slova USA-zdraví-věda-rakovina-charita-ženy-The Mary Kay Foundation

Oblast
USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)

Kategorie
Věda, vzdělávání a školství
Zdravotnictví

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.