Trenér Kluže byl s hráči spokojený, ale udělal by jednu změnu. Vyměnil by brankáře Slavie

Jsou chvíle, kdy fotbalisté Slavie Praha udělají radost i fanouškům Sparty, kteří kromě svého klubu vidí i celý český fotbal. Český fotbal bude mít v základní skupině Ligy mistrů své zastoupení a to právě Slavií Praha.

Rozhodly o tom výsledky pražské Slavie s rumunským týmem Kluž, které oba skončily výhrou Slavie 1:0. Po utkání byli sdílní i oba trenéři ...

Jak říkám...



"Po tom, co kluci dokázali v minulé sezoně, k tomu tenhle kádr dokázal přiřadit tuhle věc, která je neskutečná. Jako my všichni obdivujeme Standu Vlčka, co dokázal, jak vystřelil první účast v Lize mistrů, tak teď si troufnu říct, že lidi budou vzpomínat na tyhle hráče. Vyhráli jsme double, postoupili do čtvrtfinále Evropské ligy a teď to završili tímhle. Troufám si říct, že se kluci přiřadili do slávistické historie. Kdyby mi někdo před zápasem řekl, že Bóřa nám vystřelí Ligu mistrů, nevěřil bych mu. Vyřešil to skvěle. Kdybych měl říct, kdo dá gól, byl by desátý v pořadí. Jedenáctý by byl Ondra Kolář. Myslím, že kdyby se sečetl ten dvojzápas, byl tentokrát klíčovým faktorem Ondra Kolář. V Kluži chytil penaltu, dnes skvěle vytáhl standardku. Už jsem si myslel, že to bude gól. To jsou ty klíčové momenty, kdy potřebujete gólmanovy zákroky. Slavia měla Martina Vaniaka a Ondra Kolář na něj teď navázal," řekl trenér Slavie  Jindřich Trpišovský.

"Začali jsme dobře, měli jsme dvě tři dobré šance v první půli, které jsme bohužel neproměnili. V druhé půli už se nám tolik nedařilo, nevím proč. Slavia měla výhodu, že hrála kompletní, zatímco nám chyběli tři zranění hráči v obraně. Zázraky jako na Celticu se nedějí každých 14 dnů, pouze jednou za rok. Slavia byla lepší. Jejich brankář byl fantastický v obou zápasech, rozhodující muž tohoto dvojutkání. Ale jsem šťastný, čeho jsme dosáhli. Měli jsme oproti soupeřům jasně nejnižší rozpočet a sehráli jsme vyrovnané bitvy. Nu a jakou změnu jsme měli udělat v sestavě? Vyměnil bych brankáře ... Slavie," konstatoval trenér Kluže Dan Petrescu.

(ps,SportovníListy.cz, foto: Petr Skála)