Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Dojemný příběh americké tenistky Gibbsové. Vrátila se po rakovině rovnou po US Open

Sport

  7:00
NEW YORK - Americká tenistka Nicole Gibbsová sice na US Open vypadla hned v prvním kole proti vítězce letošního Wimbledonu Simoně Halepové, už samotná účast na turnaji však byla pro šestadvacetiletou hráčku výhra. Zdolala totiž rakovinu.

Nicole Gibbsová na US Open. foto: ČTK/AP

Utrápená Petra Kvitová vypadla na US Open už ve druhém kole, Muchová jde dál a narazí na Serenu

V květnu letošního roku absolvovala Gibbsová preventivní prohlídku u zubaře. Jenže rutinní záležitost se změnila v šok.

Zubař ji poslal okamžitě na vyšetření na chirurgii, protože se mu nelíbil nádor na štítné žláze. A pak už to šlo ráz na ráz. Gibbsová šla okamžitě na operaci, na níž jí lékaři nádor odstranili.

Tím to však teprve začalo. Gibbsová musela více než rok věnovat léčbě. Vynechala proto letošní Wimbledon, návrat však ohlásila na americké betonové turné.

Nicole Gibbsová v zápase proti Karolíně Plíškové.
Nicole Gibbsová v zápase US Open proti Karolíně Plíškové.

A i když na US Open prohrála poslední kolo kvalifikace, díky losu se se štěstím dostala jako lucky looser do hlavní fáze soutěže. 

S bývalou světovou jedničkou Halepovou sice prohrála ve třech setech a byla po zápase zklamaná, svůj návrat bere jako velký úspěch.

„Jsem zklamaná, to samozřejmě jste vždycky, když prohrajete. Ale zároveň se na všechno dívám z nové perspektivy. Byla pro mě čest, zahrát si proti tenistce, jakou je Simona. Snažila jsem si to vychutnat,“ těšilo Gibbsovou.

„Cítila jsme se už opravdu dobře. Jen ve třetím setu to mělo být lepší. Ztratila jsem razanci i délku svých úderů,“ dodala Američanka, jterá byla nejvýše na 84. místě žebříčku WTA.

Update: 3 days post op I am still in the hospital with a feeding tube. Pain comes and goes in waves but has largely been manageable. If all goes smoothly, I will try to drink water for the first time tomorrow, and should be discharged by Wednesday.
Thank you to my sweet friends and family for the lovely room decorations and care packages . We’re almost through the worst of it!! #evictrufus #boybye

20. května 2019 v 21:10, příspěvek archivován: 29. srpna 2019 v 20:33
Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...