VIDEO: Bezohledný řidič najel do protisměru. Sanitku málem vytlačil z cesty

  14:10
Řidič osobního auta málem vytlačil ze silnice sanitku na Kolínsku, když ve vysoké rychlosti předjížděl dva kamiony a vjel při tom do protisměru. Sanitka musela osobnímu vozu uhnout za krajnici, přičemž málem narazila do svodidel. Na poslední chvíli se tak vyhnula čelnímu střetu.

Incident se odehrál ve středu na silnici I/12, mezi Českým Brodem a Kolínem, kam sanitka služebně směřovala.

„Auto v protisměru předjíždělo dva kamiony. Místo toho, aby se řidič zařadil zpátky, když uviděl sanitku, natlačil naše auto na svodidla,“ popsal ředitel záchranné služby Trans Hospital Bořek Bulíček. Policistům incident společnost nenahlásila.

Řidič měl přitom podle Bulíčka možnost se mezi oba kamiony zařadit a situaci, kdy vedle sebe jela ve dvou pruzích tři auta, se vyhnout. Ve voze záchranné služby v té době nebyl žádný pacient, auto tedy nemělo zapnutou sirénu.

Do podobné situace se dostávají řidiči záchranných aut často. „Sanitka je pro řidiče v rychlých vozech jako takový červený hadr pro býka. Ještě více je pak dráždí, když jedete na majáček,“ řekl Bulíček.

Podle něj čelí stejným problémům i policisté a hasiči. „Řidiči se diví, že jedou s tou houkačkou jenom 120 kilometrů za hodinu, když oni by jeli 200. Nepočítají s tím, že s tím pacientem vzadu nemůžete jet tak rychle,“ dodal.

Silnice I/12

Silnice I/12

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

Autor: