Chystá se finále kulturního léta! Přijďte si užít Den Českého Švýcarska
Ilustrační foto: Pixabay.com
Co se chystá

Krásná Lípa - Finálem Kulturního léta v Krásné Lípě a současně jedna z nejvýznamnějších akcí ve městě je Den Českého Švýcarska, který se koná poslední prázdninovou sobotu 31. srpna 2019. Program Dne tradičně spojuje hned několik velkých akcí.

Chybět nebude sraz legendárních motocyklů Čechie Böhmerland, jejichž příjezd na Křinické náměstí se očekává v 9.20 a téměř hodinu zde zůstanou. Srazem těchto skvostů na dvou kolech na náměstí nás provede moderátor Miroslav Vais.

Zejména sportovce může oslovit Cross Parkmaraton. Připraveny jsou tratě různých délek. Kromě maratonu také půlmaraton a 10 km. Novinkami jsou 10 km nordic walking a canicross – běh se psem. Pro děti Schrödingerův institut organizuje již 6. ročník dětského Parkmaratonu a podle jejich věku jsou připraveny tři tratě – od 500 do 1500 m. I letos se můžeme těšit na večerní koncerty. Na samý závěr Dne budou hned dva. Letos náměstí rozezní kapely Wohnout a Sto zvířat.

Vstupenky na koncerty kapel Wohnout a Sto zvířat je možné zakoupit v předprodeji v informačním středisku v Domě Českého Švýcarska v Krásné Lípě. Vstupenky bude rovněž možné koupit na místě. Cena vstupenky je 50 Kč a platí na oba koncerty.

Kromě zmíněných hlavních akcí mnoho zajímavého nabízí i doprovodný program. Čekají nás bubliny, bubny, žonglér, pohádka „Hola hola, škola volá – Ježibaba Kolobajzna jde do školy“. Vystoupí nevidomý zpěvák a muzikant Ondřej Krajčo a sousedský sbor Na Žďár. Pro děti budou k dispozici řemeslné dílničky a atrakce. Před večerními koncerty se budou předávat Ocenění za přínos k udržitelnému rozvoji Českého Švýcarska a křtít kalendář pro rok 2020. Chybět nebude občerstvení a moderátorského mikrofonu se ujme Milan Roudnický alias DJ Roura.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru