30.08.2019 18:30

Mayhem na podzim vydají desku Daemon a vyjedou na turné

Severští blackmetaloví velikáni Mayhem zanedlouho vydají zbrusu nové album, v pořadí šestou studiovou desku pojmenovanou Daemon. Spolu s dalšími informacemi to oznámili na svém Facebooku. Mimoto uspořádají evropskou šňůru, která zahrnuje i Českou republiku.

Pět let uběhlo od poslední řadové desky Esoteric Warfare norských Mayhem. V srpnu kapela na svém oficiálním facebookovém účtu oznámila vydání šesté studiovky Daemon. Jedna z nejvýraznějších blackmetalových kapel mezidobí vyplnila především koncertováním, vydáním živáku De Mysteriis Dom Sathanas Alive (2016, vydání studiové desky 1994), které nahráli na švédském festivalu Black Christmas Festival, a vydáním remastrované verze druhého alba A Grand Declaration of War (2018, původní vydání 2000). V neposlední řadě samozřejmě připravovali nové album.

Sledujte Musicweb na Facebooku:
 

Album Daemon vyjde 25. října přes vydavatelství Century Media Records, s nimiž Mayhem podepsali smlouvu letos v květnu, a po devatenácti letech a čtyřech deskách tak opustili hudební vydavatelství Season of Mist. Celkem nabídne rovných deset písní. Daemon vznikalo hned na několika místech, jednotlivé party byly nahrány ve studiích ve Švédsku, Nizozemsku a Norsku. Produkce a mixingu se ujal Tore "Necromorbus" Stjerna, masteringu Thomas Johansson. Prozatím nebyl z desky vydán žádný singl.

Daemon – track list:
The Dying False King, Agenda Ignis, Bad Blood, Malum, Falsified And Hated, Aeon Daemonium, Worthless Abomination Destroyed, Daemon Spawn, Of Worms And Ruins, Invoke The Oath

 

 

Na konci října a celý listopad budou Mayhem trávit na cestách po Evropě a v rámci tohoto turné se dostaví i do České republiky. Konkrétně vystoupí v pátek 15. listopadu v Praze. Jako support vystoupí skupiny Gaahls Wyrd (v jejím čele stojí Kristian "Gaahl" Espedal, bývalý frontman Gorgoroth) a Gost. Vstupenky začínají na ceně 650 Kč a jsou stále k dispozici.

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.