Hlavní obsah

Ozvalo se: Cikáne! A Vítkovičtí odjeli z ledu. Jágr dostal naloženo

Prostějov
Aktualizováno

Nedohrané zůstalo přátelské utkání mezi hokejisty Prostějova a Vítkovic. No, přátelské... Rozchod z ledu zase až tak přátelský nebyl. Vítkovičtí v závěru měli navrch 4:2, ale za tohoto stavu na počátku 60. minuty předčasně sbalili náčiní.

Foto: hcbilitygri.cz

Dominik Lakatoš na archivním snímku ještě v dresu Liberce

Článek

Co se přihodilo v závěru zjevně poněkud více vyhroceného utkání? V čase 59:03 podle stránky onlajny.cz skóroval Dominik Lakatoš do prázdné brány a upravil na 4:2 pro extraligový tým.

Následně se autor vítkovické branky dostal podle webu do strkanice s prostějovským Novotným.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dominik Lakatoš na archivním snímku z galavečera Hokejista sezony.

"A zápas končí! Vítkovičtí hráči zareagovali na pokřik ´cikáne!´ odchodem do šaten," stojí dále v reportáži na stránce onlajny.com. Pokřik podle všeho zněl z hlediště.

Situaci víceméně potvrzují i Vítkovičtí na svém Facebooku. Zápas byl chvílemi nervózní, doprovázely jej pěstní souboje. Vše vyvrcholilo právě v 60. minutě.

"Hra šla stranou, v čase 59:03 po nervózním průběhu trefil Dominik Lakatoš odkrytou klec domácích a odměnou za to mu byla sprcha rasistických nadávek," píše se na vítkovickém Facebooku.

"Herní aspekt ponechám tentokrát stranou. Žijeme ve 21. století a to, co se stalo v závěru, nás opravdu naštvalo. Proto jsme se rozhodli odvést tým do kabiny. Jsme jedna parta, jedna rodina a k žádnému z členů naší rodiny si nikdo nesmí nic podobného dovolit," uvedl k rozhodnutí Ostravanů na klubovém webu trenér Jakub Petr.

Prostějovští na svém profilu událost vůbec nezmiňují. "(Prvoligový) Prostějov sehrál po dvou letech utkání s extraligovým soupeřem. Tentokráte hostil Vítkovice a domácí těsně podlehli 2:4. Branky za domácí vstřelili Lukáš Žálčík a Lukáš Luňák," píší stroze.

Hrozivou třetí třetinu zažilo Kladno proti Bolzanu, za které před pětadvaceti lety shodou okolností odehrál pár zápasů současný majitel a hráč Středočechů Jaromír Jágr. Po dvou vyrovnaných dějstvích v závěrečné třetině inkasovalo hned pětkrát, podlehlo 3:7 a finále turnaje si nezahraje.

Jágr, který si v sezoně 1994/95, kdy zámořskou NHL dočasně ochromila výluka, v dresu Bolzana připsal v pěti startech 16 bodů za osm gólů a stejný počet nahrávek, dnes nebodoval.

Před více než třemi tisíci diváků měl extraligový nováček zápas slibně rozehraný. Po dvou třetinách byl stav 2:2. Jenže pak přišla italská smršť.

V neděli tak čeká Středočechy, kteří si v přípravě na novou extraligovou sezonu připsali třetí debakl po sobě, jen souboj o třetí místo v turnaji.

Příliš prostupnou obranu měli i hráči Pardubic a prohráli s Eisbären Berlín 4:5, nepomohly jim ani dvě branky z hole Martina Látala. Stínem utkání bylo zranění Radoslava Tybora.

Přípravné hokejové zápasy:
LHK Jestřábi Prostějov - HC Vítkovice Ridera 2:4 nedohráno (0:1, 2:0, 0:3)
Branky: 33. Žálčík, 39. Luňák - 16. D. Krenželok, 44. Mallet, 51. Kvasnička, 60. Lakatoš
Eisbären Berlín - HC Dynamo Pardubice 5:4 (1:2, 3:1, 1:1)
Branky: 19. Backman, 21. Aubry, 31. Lapierre, 39. Ortega, 44. Rankel - 19 a 55. M. Látal, 12. Machala, 32. Hovorka
Turnaj Südtirol Summer Classic v Bolzanu (Itálie):
HC Bolzano - Rytíři Kladno 7:3 (0:1, 2:1, 5:1)
Branky: 32. a 53. Sylvestre, 27. Hargrove, 43. Miceli, 52. Giliati, 53. Alberga, 55. Arniel - 14. a 58. Machač, 36. Redlich.

Reklama