Franco,

 

Často jsi mě slyšel říkat, že nemám rád, když mě lidé označují za člověka, který se vypracoval sám od píky.

 

Dokonce jsi mě slyšel říkat, že jedním z důvodů, proč nemohu tuto nálepku přijmout, jsi ty.

 

Chtěl bych však, abys věděl proč. Od oné chvíle, kdy jsme se potkali v Mnichově, jsi byl můj spolupachatel. Tlačili jsme jeden druhého nahoru, soupeřili jsme spolu, a po celou dobu jsme se bavili.

 

Když jsem se konečně dostal do Ameriky, byl jsem sám. Nechal jsem za sebou svojí rodinu, zemi, celý svůj život. Takže když jsem poprosil Joe Weidera, aby tě přivezl, aby jsi mohl se mnou trénovat, bylo to proto, že jsem věděl, že bez mého nejlepšího přítele by se mi nedařilo. Mohlo se mi dařit bez peněz, bez rodičů, ale nemohlo se mi dařit bez tebe.

 

Dnes jsem naprosto zničený. Jsem ale také strašně, strašně moc vděčný za oněch 54 let přátelství a radosti, které jsme sdíleli. Pumpení, šachy, práce na stavbě, jídla, naschvály, životni lekce – všechno jsme dělali spolu. Rostli jsme a učili jsme se a měli rádi. Můj život byl větší zábava, pestřejší a úplnější, a to díky tobě.

 

Budeš mi navždy chybět. Budu ale vědět, že část tebe žije ve mně, v Debbie, Marii, a v miliónech lidí, které jsi inspirovat každý den, co jsi žil. I Marii i Debbie se postarám, takže můžeš bez starostí odpočívat.

 

Mám tě rád, Franco. Nikdy nezapomenu na radost, kterou jsi vnesl do mého života, rady, které jsi mi dal, a tu šibalskou jiskru v očích, která se nikdy neztratila. Byl jsi můj nejlepší kamarád.

 

Navždy s láskou

 

Arnold

View this post on Instagram

Franco, You’ve heard me say that I don’t like when people call me a self-made man. You’ve even heard me say that you’re part of the reason I could never accept that label. But I wanted you to know why. From the minute we met in Munich, you were my partner in crime. We pushed each other, we competed with each other, and we laughed at every moment along the way. When I finally got to America, I was alone. I’d left my family, my country, my whole life behind. So when I asked Joe Weider to bring you to train with me, it was because I knew I wasn’t the same without my best friend. I could thrive without money, without my parents, but I couldn’t thrive without you. I am devastated today. But I am also so, so grateful for the 54 years of friendship and joy we shared. The pumps, the chess games, the construction work, the meals, the pranks, the life lessons – we did it all together. We grew and we learned and we loved. My life was more fun, more colorful, and more complete because of you. I will always miss you. But I’ll also know that a part of you lives on in me, in Debbie, in Maria, and in the millions of people you inspired every day you lived. And I will be there for Maria and Debbie, so you can rest now with no worries. I love you Franco. I will always remember the joy you brought to my life, the advices you gave me, and the twinkle in your eye that never disappeared. You were my best friend. Love always, Arnold

A post shared by Arnold Schwarzenegger (@schwarzenegger) on

Franco Columbu (* 8. srpna 1941 – † 30. srpna, 2019), přezdívaný „Sardinský Strongman“, americký profesionální kulturista italského původu, herec a dvojnásobný vítěz nejprestižnější kulturistické soutěže Mr. Olympia, fyzioterapeut a prostě prima chlap, který inspiroval milióny lifterů po celém světě. Odpočívejte v pokoji, Mistře! 


Chceš se hýbat lépe, dostat se do kondice, zesílit?

Pošli nám email pomocí formuláře níže a rezervuj si zkušební lekci ZDARMA!

• Krok 1: Rozhodni se, do kterého KB5 Gymu se chceš přijít podívat. Nepotřebuješ žádné speciální oblečení ani vybavení – stačí tričko, kraťasy, tenisky anebo bos.

• Krok 2: Rezervuj si lekci ZDARMA. Nejsou potřeba žádné předchozí zkušenosti či kondice – jen chuť se sebou něco dělat. Domluv se na první lekci ještě dnes! 

    Jméno a příjmení

    Tvůj email

    V kterém KB5 Gymu chceš přijít na zkušební lekci ZDARMA? (Praha 3, Brno, Hradec Králové, Zlín, Bratislava, Nitra).

    Chystané webináře, semináře, certifikace a další akce!