Pavel Trávníček: Právní bitva o autorství muzikálu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Pavel Trávníček: Právní bitva o autorství muzikálu

Pavel Trávníček
Pavel Trávníček (Foto Blesk – David Malík, herminapress.cz, facebook.com a archiv Blesku)

Na ostří nože jsou teď Pavel Trávníček (68) a Gustav Oplustil (93)! Slavnému scenáristovi vadí, že si herec přivlastnil českou verzi divadelní adaptace slavného amerického filmu Zasněžená romance. A chce na něj povolat právníky. Totéž ale hodlá udělat i princ z Popelky

Trávníček rozjíždí v Severočeském divadle v Ústí nad Labem zkoušky na nové uvádění Zasněžené romance, kterou už v 90. letech hrál s kolegy v karlínském divadle v Praze. „Tehdy jsem český scénář napsal s Tomášem Vondrovicem. A teď jsme ho oprášili,“ tvrdil před prázdninami Trávníček. Jenže na to konto se ozval Oplustil, který je pod scénářem karlínského divadla podepsaný také. A teď ho podle jeho slov herec vyšachoval!



Zklamal ho

„Velmi mě mrzí, že si tohle dílo přivlastnil, a moc mě tím zklamal. Já jsem tehdy pro karlínské divadlo napsal několik muzikálů a Zasněžená romance byla mezi nimi. Jsem její autor a budu se bránit,“ tvrdí muž, který stál u zrodu nejslavnějších silvestrovských pořadů s Vladimírem Menšíkem (†58).

Jiní autoři
„V tom karlínském scénáři je napsaný omylem. Autoři jsme s Tomášem Vondrovicem. Už jsem oslovil právníky a o celé situaci s nimi jednám,“ reagoval pro Aha! Trávníček. Premiéru Zasněžené romance chce v Ústí i přes rozjetý spor odehrát 15. listopadu.

Zlobivá hvězda
Celý příběh muzikálu provázejí písně legendárního orchestru Glenna Millera (40). „Protože budu ten orchestr i dirigovat, má role je – jak jinak – než Glenn Miller. A ten si hýčká svoji hvězdu. A jako každá hvězda trochu zlobí, proto ji nahradí sirotek z válčící Evropy, který všechno zachrání,“ prozradil Trávníček s tím, že právě vybírá hvězdné obsazení.

Zdrcený Trávníček na pohřbu Vorlíčka (†88): Byl to můj táta...

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.